Σεμινάρια για δημοσιογράφους από την ΕΣΑμεΑ

31.08.2023 / 7:56
aaaaaaaaaaaaz

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) αποτελεί την τριτοβάθμια Οργάνωση των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους στη χώρα και αναγνωρισμένο Κοινωνικό Εταίρο της ελληνικής Πολιτείας, σε ζητήματα αναπηρίας. Κύρια αποστολή της Συνομοσπονδίας είναι η καταπολέμηση των διακρίσεων σε βάρος των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, καθώς και των ατόμων με χρόνιες παθήσεις και η προώθηση, προστασία και απόλαυση των ανθρωπίνων και συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους.

Στο πλαίσιο του γενικότερου έργου της Ε.Σ.Α.μεΑ για την αναβάθμιση της ζωής των Ατόμων με Αναπηρία, υλοποιείται το Υποέργο 1 «Διάχυση της δικαιωματικής προσέγγισης της αναπηρίας», της Πράξης «Προωθώντας την κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους που διαβιούν στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας».

Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από Εθνικούς Πόρους και Δικαιούχος της Πράξης είναι η Ε.Σ.Α.μεΑ.. Ο Ανάδοχος του Υποέργου 1 είναι η EUROPRAXIS μΙΚΕ και σάς επισυνάπτουμε αναλυτική Επιστολή Σύστασης.

Στο πλαίσιο της 4ης Δράσης πρόκειται να υλοποιηθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας Σεμινάριο με τίτλο: «Η Δικαιωματική Προσέγγιση της Αναπηρίας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης». Στόχος του Σεμιναρίου είναι η υιοθέτηση της δικαιωματικής προσέγγισης της αναπηρίας από τους δημοσιογράφους, τα στελέχη και εν γένει τους εργαζόμενους του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προκειμένου να συμβάλλουν στην άρση των στερεοτυπικών αντιλήψεων για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους και να γίνουν οι πολλαπλασιαστές της δικαιωματικής προσέγγισης της αναπηρίας.

Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 31/8/2023 και ώρα 11.00 στην «Αίθουσα Εκδηλώσεων» της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων στην Πάτρα (Μαιζώνος 200, Πάτρα, 26222).

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα