Παρασκευή, 15.01.2021, 8:45 πμ

Σε τρία γκρουπ λόγω κορονοϊού σήμερα η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης

05.01.2021 / 7:18
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
2412081

Οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης, έπειτα από τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε χθες, θα ορκιστούν σήμερα ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό η ορκωμοσία θα πραγματοποιηθεί σε τρεις ομάδες.

Συγκεκριμένα σήμερα, Τρίτη 5 Ιανουαρίου, η ορκωμοσία θα τελεστεί στις 11:00, 11:45 και 12:30 στο Προεδρικό Μέγαρο.

Τα 12 νέα πρόσωπα
Το νέο κυβερνητικό σχήμα χαρακτηρίζεται από την είσοδο πολλών νέων προσώπων κυρίως σε θέσεις υφυπουργείων, καθώς είτε αποχώρησαν στελέχη, είτε ορίστηκαν νέες αρμοδιότητες.

Έτσι, η Ζέτα Μακρή αναλαμβάνει υφυπουργός Παιδείας αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο Άγγελος Συρίγος, υφυπουργός παιδείας για θέματα ανώτατης εκπαίδευσης.

Η Μαρία Συρεγγέλα, υφυπουργός εργασίας αρμόδια για τη δημογραφική πολιτική και την οικογένεια, καθώς η κυβέρνηση επιχειρεί να δώσει έμφαση στο κρίσιμο θέμα της υπογεννητικότητας και της στήριξης της οικογένειας.

Επίσης, ορίζεται ο Γιώργος Αμυράς, υφυπουργός Ενέργειας για θέματα προστασίας περιβάλλοντος, ενώ ένα νέο πρόσωπο, ο Νίκος Γιατρομανωλάκης αναλαμβάνει υφυπουργός πολιτισμού για θέματα σύγχρονου πολιτισμού.

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης, στη θέση του υφυπουργού αρμόδιου για θέματα διεθνούς συνεργασίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων ορίζεται ο Γιώργος Κώτσηρας.

Στο υπουργείο Εσωτερικών όπου έγινε καθολικό λίφτινγκ αναλαμβάνει υφυπουργός αρμόδιος για τα θέματα Μακεδονίας – Θράκης ο Σταύρος Καλαφάτης.

Τη θέση του απερχόμενου υφυπουργού ψηφιακής διακυβέρνησης, Γρηγόρη Ζαριφόπουλου αναλαμβάνει ο Γιώργος Στύλιος, ενώ ορίζεται υφυπουργός Ναυτιλίας, αρμόδιος για τα θέματα του κλάδου των πλοίων ο βουλευτής Πειραιά, Κώστας Κατσαφάδος.

Τέλος αναλαμβάνει καθήκοντα υφυπουργού μετανάστευσης και ασύλου με αρμοδιότητα την ένταξη η πρώην υπουργός, Σοφία Βούλτεψη.

Ο Γιάννης Οικονόμου αναλαμβάνει υπουργός αρμόδιος για την κοινή αγροτική πολιτική και νέος υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για θέματα επικοινωνίας και ενημέρωσης και κυβερνητικός εκπρόσωπος ο κ. Χρήστος Ταραντίλης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΝΕΟΛΟΓΟ