Σε θέσεις μάχης στο ΠΑΣΟΚ: Αμφισβητίες και προεδρικοί ανταλλάσσουν πυρά

14.06.2024 / 8:32
androulakis_konstadi.jpg

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η δίνη εσωστρέφειας στο ΠΑΣΟΚ, μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Τα πυρά κατά Ανδρουλάκη από τους αμφισβητίες του συνεχίστηκαν για ένα ακόμη 24ωρο, ενώ η Χ. Τρικούπη πέρασε στην αντεπίθεση καθώς βγήκαν προς υπεράσπιση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ μια σειρά στελεχών.

Εν αναμονή της δημοσιοποίησης των προθέσεων του δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, μέσω συνέντευξής του που θα δημοσιευτεί στην «Καθημερινή της Κυριακής» οι «στρατοί» παίρνουν θέσεις μάχης.

Την Τετάρτη πιθανότατα, θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, όπου αναμένεται να ακουστεί κριτική, ενώ η πρώτη σύγκρουση αναμένεται στην Κεντρική Επιτροπή που τοποθετείται στις 30 Ιουνίου. Στη Κ.Ε με τα τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο Νίκος Ανδρουλάκης διαθέτει την απαραίτητη πλειοψηφία. Ωστόσο, οι αμφισβητίες τους διαμηνύουν ότι έχουν μαζέψει τις απαραίτητες υπογραφές (το 1/3 του οργάνου) αλλά και χιλιάδες υπογραφές από νομαρχιακές επιτροπές προκειμένου να πετύχουν την σύγκλιση εκτάκτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, που είναι και το όργανο το οποίο τελικά θα αποφασίσει για το αν θα αλλάξει η καταστατική πρόβλεψη και διεξαχθούν νωρίτερα οι εσωκομματικές εκλογές.

«Δεν θα τον αφήσουμε σε χλωρό κλαρί», λένε όσοι κοντράρουν τον Νίκο Ανδρουλάκη, εκτιμώντας ότι δεν μπορεί να σέρνεται για 1,5 χρόνο αυτή η κατάσταση και επιστρέφουν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τις αιτιάσεις περί εσωστρέφειας: «Αυτός συντηρεί την εσωστρέφεια με την άρνησή του να δώσει λύση», λένε οι επικριτές του.

Ωστόσο, η Χαριλάου Τρικούπη επιμένει να τηρηθούν οι καταστατικές διαδικασίες και εκλογή νέας ηγεσίας τον Οκτώβριο του ’25.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα