Παρασκευή, 21.01.2022, 7:23 πμ

Σε «τεντωμένο σχοινί» το νοσοκομείο Αγρινίου

17.05.2021 / 9:56
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
nosokomeio-agrinioy

Από χθες έγινε γνωστό ότι γέμισε η κλινική covid του νοσοκομείου Αγρινίου αφού οι νοσηλείες κορωνοϊού είχαν φθάσει τις 45, που ήταν και το όριο μετά την επέκταση των κλινών που είχε αποφασιστεί έπειτα από την επίσκεψη του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη στο νοσηλευτικό Ίδρυμα την Κυριακή 9 Μαΐου.

Σήμερα, Δευτέρα 17 Μαΐου τα νέα από το νοσοκομείο Αγρινίου είναι ακόμη χειρότερα αφού σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δύο νέοι ασθενείς με κορωνοϊό προστέθηκαν στους ήδη υπάρχοντες με αποτέλεσμα ο αριθμός πλέον να ξεπερνά το όριο και να αγγίζει τις 47, ενώ σε συνδυασμό με το γεγονός ότι και το νοσοκομείο του Μεσολογγίου είναι γεμάτο από ασθενείς που νοσούν με κορωνοϊό, οι διακομιδές εντός Αιτωλοακαρνανίας είναι αδύνατες.

Από χθες εξετάζεται το ενδεχόμενο για διακομιδές ασθενών με κορωνοϊό στα Γιάννενα, όμως ακόμη κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι οι παροχές οξυγόνου στον τρίτο όροφο του νοσοκομείου Αγρινίου που λειτουργούσε εξ ολοκλήρου για περιστατικά covid, δεν επαρκούν για όλους τους νοσηλευόμενους με κορωνοϊό. Όπως είχε γίνει γνωστό άλλωστε από την προηγούμενη εβδομάδα, αν και στον τρίτο όροφο του νοσοκομείου Αγρινίου υπήρχε η δυνατότητα για αύξηση στα 65 κρεβάτια, είχε αποφασιστεί να μην ξεπεράσουν τις 45 οι κλίνες covid, καθώς τόσες είναι οι αξιοποιήσιμες ροές οξυγόνου για ασθενείς.

Ως αποτέλεσμα, με τις διακομιδές εντός νομού να μην είναι δυνατές και την ανάγκη που παρουσιάστηκε για νοσηλεία δύο ακόμη ασθενών, αποφασίστηκε να γίνει χρήση ενός εκ των τριών διαδρόμων της παθολογικής κλινικής στον δεύτερο όροφο και συγκεκριμένα αυτού που βρίσκεται δίπλα από την καρδιολογική κλινική. Για να γίνει αυτό ουσιαστικά συμπιέστηκε ολόκληρη η λειτουργία του νοσοκομείου αφού ασθενείς από τον δεύτερο όροφο μεταφέρθηκαν ακόμη και στον πρώτο, ενώ ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στον ίδιο όροφο, έστω και αν βρίσκονται σε διαφορετικούς θαλάμους, με ασθενείς που δεν νοσούν με covid.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ανάμεσα σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υγειονομικοί του νοσοκομείου Αγρινίου, συνεχίζονται και οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στις εμβολιαστικές γραμμές που λειτουργούν στο νοσηλευτικό ίδρυμα και ακόμη δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση σχετικά με την ενίσχυση των εμβολιαστικών κέντρων του νοσοκομείου. Επίσης δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση σχετικά με την πρόταση που είχε καταθέσει από την προηγούμενη εβδομάδα στη σύσκεψη με τους ιατρούς ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ για ενίσχυση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) με γενικούς ιατρούς, ώστε οι παθολόγοι να απασχοληθούν αποκλειστικά με τις νοσηλείες κορωνοϊού καθώς οι ανάγκες είναι εμφανώς αυξημένες.

Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση στο νοσοκομείο Αγρινίου βρίσκεται σε «τεντωμένο σχοινί» και σύμφωνα με έμπειρους ιατρούς, δεν αποκλείεται να μην έχουμε δει ακόμη την κορύφωση του προβλήματος.

karvasaras.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα