Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες του πανελλήνιου συμπόσιου ζωγραφικής

26.09.2023 / 14:31
1695718256083

Οι εργασίες του Πανελληνίου Συμποσίου Ζωγραφικής με τίτλο «Ένας μεγάλος περίπατος μνήμης και ονείρου στην Πάτρα του 2023» που πραγματοποιείται στο χώρο της «Ιχθυόσκαλας» συνεχίζονται, με την παρουσία του κοινού να  ξεπερνά μέχρι στιγμής κάθε προσδοκία.

Το διήμερο 25 και 26 Σεπτεμβρίου ( Δευτέρα και Τρίτη), το χώρο επισκέφθηκαν μαθητές και μαθήτριες την Β’ τάξης από το Δεύτερο Γυμνάσιο Πατρών και από την Ε’ δημοτικού του Αρσακείου.

Καθημερινά το χώρο της «Ιχθυόσκαλας» επισκέπτονται δεκάδες πολίτες οι οποίοι σε πραγματικό χρόνο έχουν  τη δυνατότητα να παρακολουθούν πως οι δέκα ζωγράφοι που συμμετέχουν στο συμπόσιο δημιουργούν ένα έργο.

Παράλληλα οι επισκέπτες ξεναγούνται και στην υπαίθρια γλυπτοθήκη που λειτουργεί στο χώρο  της «‘Ιχθυόσκαλας» στην οποία έχουν αναπτυχθεί τα γλυπτά που κατασκευάστηκαν κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής που πραγματοποιήθηκε πέρυσι, με θέμα την προσφυγιά.   

Στις επισκέψεις των μαθητών παραβρέθηκε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού στο Δήμο της Πάτρας Κατερίνα Γεροπαναγιώτη.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Το βράδυ της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του Πανελληνίου Συμποσίου Ζωγραφικής, στον «Πολυχώρο Πολιτισμού» της Ιχθυόσκαλας πραγματοποιήθηκε συναυλία  από το Κουαρτέτο Εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών. Συμμετείχαν οι μουσικοί  Βλαντισλάβ Ιβάνοβ – βιολί, Άλλα Σελαλμαζίδη – βιολί, Σβετλάνα Χμούροβα – βιόλα και Γιούρι Μπεσσόνοβ – βιολοντσέλο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα