Παρασκευή, 15.01.2021, 12:18 πμ

Σε νέο πλάνο το click in shop

04.01.2021 / 14:27
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
click away

Η κυβέρνηση εστιάζει σε μία νέα φόρμουλα όσον αφορά την λειτουργία των καταστημάτων, αυτή του click in shop.

Με την εφαρμογή του αυστηρότερου lockdown, το click away ήδη έλαβε τέλος μετά την περίοδο των γιορτών, ωστόσο στόχος της κυβέρνησης είναι να μην συνεχιστεί το «άνοιξε-κλείσε» στα καταστήματα και γι’ αυτό αναμένεται σύντομα να τεθεί σε εφαρμογή το σύστημα click in shop.

Τι είναι το click in shop


Το click in shop, είναι απλά η δυνατότητα που θα δίνεται στους καταναλωτές να πηγαίνουν στα καταστήματα κατόπιν ραντεβού και να δοκιμάζουν τα προϊόντα τα οποία θέλουν να αγοράσουν. Είναι μία προσπάθεια που θα γίνει προκειμένου να διευκολυνθούν και οι ίδιοι οι καταναλωτές που αγοράζουν τα προϊόντα, αλλά και οι ίδιοι οι καταστηματάρχες.

Αυτό θα γίνει κάτω από αυστηρά, φυσικά, μέτρα, καθώς στόχος είναι να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού στα καταστήματα. Εξετάζεται, ανάλογα και με την έκταση των καταστημάτων, αν θα εξυπηρετείται ένας-ένας πελάτης μέσα στο κατάστημα ή εάν θα υπάρχει ταυτόχρονη εξυπηρέτηση πελατών, ο αριθμός των οποίων θα καθορίζεται βάσει των τετραγωνικών του καταστήματος.

Πάντως πρόκειται για ένα μέτρο, όπως λένε εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου, που δεν μπορεί να λειτουργήσει εύκολα σε μικρές επιχειρήσεις αν και εν μέρει η αγορά την περίοδο των γιορτών λειτουργούσε άτυπα με έναν ανάλογο τρόπο σε περιοχές εκτός κέντρου.

Πότε αναμένεται να λειτουργήσει το click in shop


Οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκινούν στις 11 Ιανουαρίου και στόχος της κυβέρνησης είναι να μπορέσει να τεθεί σε λειτουργία η νέα φόρμουλα εντός της περιόδου των εκπτώσεων, ώστε να υπάρξει κίνηση στα καταστήματα. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν δείχνει πιθανό το σενάριο να λειτουργήσει το μέτρο αυτό πριν τις 15 Ιανουαρίου, καθώς τουλάχιστον ως τις 11 του μηνός, τα καταστήματα παραμένουν κλειστά λόγω του lockdown. Οπως τόνισε πρόσφατα ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, οι αρμόδιοι φορείς επεξεργάζονται ήδη το σχέδιο για «μερική λειτουργία» του λιανεμπορίου, το οποίο θα γίνει κάτω από συγκεκριμένους κανόνες και θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις μόλις υπάρξει η σύμφωνη γνώμη της ειδικής επιτροπής.


Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr


Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΝΕΟΛΟΓΟ