Σε μόλις 10′ φαρφάλες με τόνο και μυρωδικά

06.07.2021 / 9:33
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
57_196118534825-YPSOS-960x642

Υλικά

300 γραμμ. φαρφάλες

200 γραμμ. τόνο σε λάδι ή νερό

1 κρεμμύδι

1 σκ. σκόρδο

1 μεγάλη ντομάτα σε κύβους

2 κλωναράκια σέλερι

1/2 φινόκιο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

6 ελιές Καλαμών

100 γραμμ. καλαμπόκι βρασμένο

100 ml νερό από τα ζυμαρικά

50 ml λευκό κρασί

1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

2 κουταλιές της σούπας κάππαρη (προαιρετικά)

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (μόνο το πράσινο μέρος)

Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Βάζετε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό να βράσετε τα ζυμαρικά μας, τα βράζετε 2 λεπτά λιγότερο απ’ ό,τι λέει η συσκευασία. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο. Οταν ανεβεί η θερμοκρασία του, προσθέτετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο.

Σοτάρετε για 2 λεπτά. Προσθέτετε το φινόκιο ψιλοκομμένο και το σέλερι. Σβήνετε με το κρασί. Ενσωματώνετε τις βρασμένες φαρφάλες, ανακατεύετε και προσθέτετε την ντομάτα και το καλαμπόκι.

Προσθέτετε νερό από τα μακαρόνια. Στη συνέχεια ενσωματώνετε ανακατεύοντας τον τόνο. Βγάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύετε στα ζυμαρικά τα φρέσκα μυρωδικά (κρεμμυδάκι φρέσκο και άνηθο).

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα