Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις σε Έβρο και Αιγαίο – Έκτακτη σύσκεψη στο ΓΕΕΘΑ

12.11.2021 / 22:24
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ÅÐÉÓÊÅØÇ ÔÏÕ ÕÐÏÕÑÃÏÕ ÅÈÍÉÊÇÓ ÁÌÕÍÁÓ ÍÉÊÏÕ ÐÁÍÁÃÉÙÔÏÐÏÕËÏÕ ÓÔÁ ÖÕËÁÊÉÁ ÊÁÉ ÔÁ ÓÕÍÏÑÁ ÔÏÕ ÅÂÑÏÕ

Σε συναγερμό έθεσαν τις Ένοπλες Δυνάμεις οι έμμεσες πλην σαφέστατες απειλές που εκστόμισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χθες Πέμπτη, κατά τη συνέντευξή του παρουσία του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, ότι δηλαδή δεν ξέρει τι θα πάθει η Ελλάδα αν η Τουρκία ανοίξεις τα σύνορα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συγκάλεσε σήμερα Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2021, έκτακτη σύσκεψη μαζί με τους Αρχηγούς Γενικών Επιτελείων των Κλάδων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να ληφθούν αποφασιστικά μέτρα πρόληψης.

Ειδικότερα, προβλέπεται η αυξημένη επιτήρηση χερσαίων και θαλασσίων συνόρων και στο πλαίσιο αυτό αυξάνεται το ποσοστό επιφυλακής στις μονάδες Ενόπλων Δυνάμεων της παραμεθορίου, για την άμεση αναφορά περιστατικών που μπορούν να συσχετίζονται με δυνητικές αυξανόμενες ροές προσφύγων και παράτυπων μεταναστών.

Επίσης, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, προχώρησε στις παραπάνω ενέργειες, σε πλήρη συνεργασία και σε επικοινωνία τόσο με την Ελληνική Αστυνομία όσο και με την ηγεσία της Ελληνικής Ακτοφυλακής – Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η συνάντηση της Στρατιωτικής Ηγεσίας που συγκλήθηκε υπό τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ «σημειώθηκε στο πλαίσιο των τακτικών ενημερώσεων που πραγματοποιούνται σχετικώς με την κατάσταση στα τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα».

Πηγή: Με πληροφορίες από OnAlert.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα