Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά

05.12.2022 / 20:57
ka 32

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε σε βάρος του αστυνομικού, ο οποίος τέθηκε σε διαθεσιμότητα, για τον πυροβολισμό του κατά 16χρονου στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος έφυγε από βενζινάδικο χωρίς να πληρώσει, τα ξημερώματα της Δευτέρας (05.12.2022).

“Ανακοινώνεται ότι, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του, ενώ παράλληλα τέθηκε σε διαθεσιμότητα”, αναφέρει η σχετική ενημέρωση.

Η ΕΛ.ΑΣ. σε προηγούμενη ανακοίνωσή της για το αιματηρό συμβάν, υποστηρίζει ότι ο 16χρονος επιχείρησε να πέσει στη μοτοσικλέτα της ομάδας ΔΙΑΣ που τον καταδίωξε αφού έφυγε από το βενζινάδικο χωρίς να πληρώσει και πως γι’ αυτό ο αστυνομικός άνοιξε πυρ, τραυματίζοντάς τον.

Ο δικηγόρος του 16χρονου υποστηρίζει πως τα σενάρια περί εμβολισμού είναι ανυπόστατα και δεν υπήρξε καμία απολύτως ενέργεια από το παιδί κατά των αστυνομικών. «Δεν πρόκειται για ακόμη μία εκδήλωση ακραίας αστυνομικής βίας, αλλά για μία ευθεία βολή, κι εν ψυχρώ δολοφονική επίθεση. Ευτυχώς, από την έρευνα και τις καταθέσεις που πραγματοποιεί το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής, αποτυπώνεται ακριβώς ο τρόπος που έγινε η συγκεκριμένη επίθεση».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα