Πανεπιστήμιο Πάτρας: Καταγγελίες των φοιτητών του Μαθηματικού σε βάρος καθηγητή

01.03.2021 / 11:24
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
foitites

Για καθεστώς εκφοβισμού κάνουν λόγο οι φοιτητές του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς οι καθηγητές του φέρονται σχεδόν εκδικητικά τόσο στις περιόδους των παραδόσεων, όσο και στις εξεταστικές περιόδους, αφήνονται εκατοντάδες φοιτητές χωρίς πτυχίο για ακόμα ένα έτος.

Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει καθηγητής με αντικείμενο τη μαθηματική ανάλυση, το μάθημα του οποίου «χρωστούν» πάνω από 600(!) φοιτητές. Μάλιστα, σε προηγούμενη συνέλευση, οι καθηγητές αποφάσισαν να μην πραγματοποιηθεί εμβόλιμη εξεταστική και έτσι εκατοντάδες φοιτητές με ένα ή δύο μαθήματα που θα τους οδηγούσαν στην απόκτηση του πολυπόθητου πτυχίου είναι αναγκασμένοι, αυτοί και οι οικογένειές τους, να συντηρούν σπίτια στην περιοχή της Πάτρας μέσα σε περίοδο πανδημίας.

Οι καθηγητές του Τμήματος Μαθηματικών αποθρασύνθηκαν τελείως από την έναρξη της τηλεκπαίδευσης και μετά, αδιαφορώντας για τις δυσμενείς συνθήκες που έχει επιβάλλει η πανδημία του Covid-19. Με άσχημο και επικριτικό ύφος, με μόνιμο τσαμπουκά και πρωτοφανή απάθεια, το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών αδιαφορεί και για τους φοιτητές, πλήθος των οποίων εγκαταλείπουν τη σχολή ή την τελειώνουν τουλάχιστον 7 χρόνια αργότερα, όπως αδιαφορούν και για τον κανονισμό της Σχολής, τον οποίο φαίνεται να γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, αφού δεν ασκείται κανενός είδους έλεγχους.

Αναφορές για την κακή και εκδικητική συμπεριφορά των καθηγητών έχουν γίνει και ονομαστικά για το εν λόγω ζήτημα στο Υπουργείο Παιδείας, καθώς δεν προβλέπεται διερεύνηση των περιπτώσεων που δεν καταφέρνουν να πάρουν το πτυχίο τους στο προβλεπόμενο χρονικό όριο του v+2, ώστε να διαπιστωθεί ο αριθμός των μαθημάτων που χρωστούν, αλλά και έτσι να είναι οι φοιτητές είναι καταδικασμένοι για ένα και δύο μαθήματα να περιμένουν 2 και 3 εξάμηνα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται οικονομικά για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί από αυτούς συνδυάζουν σπουδές με εργασία μερικής απασχόλησης προκειμένου να ανταποκριθούν στα έξοδα της καθημερινότητας. Ιδιαίτερα, αξίζει να αναφερθεί ότι δεν πραγματοποιήθηκε φέτος συνέλευση των φοιτητών για την εκλογή των εκπροσώπων των φοιτητικών απαιτήσεων, με αποτέλεσμα οι καθηγητές να μην λαμβάνουν καθόλου υπόψιν τους τη φωνή των φοιτητών. Κανένας λόγος δεν γίνεται περί «χάρης» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε καθηγητής του συγκεκριμένου τμήματος, ο οποίος σε προηγούμενο μάλιστα εξάμηνο εξέδωσε ανακοίνωση (!) όπου υπογράμμιζε το γεγονός ότι «δεν τον απασχολεί» υπό ποιές συνθήκες εξετάζονται ή παρακολουθούν τις παραδόσεις των μαθημάτων του οι φοιτητές και αυτό γίνεται μάλλον επειδή ο ίδιος στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό κολέγιο.

Το Πανεπιστήμιο της Πάτρας έχει απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν τον ηλεκτρονικό τύπο και οι φοιτητές έχουν απευθύνει εξίσου πολλές φορές έκκληση για βοήθεια, ώστε να σταματήσουν πια οι εκβιασμοί σε βάρος τους, με διακύβευμα όχι απλά ένα πτυχίο, αλλά το μέλλον.

Παρακαλούμε, όπως μεριμνήσετε για την ανάδειξη του εν λόγω ζητήματος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα