Σε απόγνωση και η Πεντάλοφος Αιτωλοακαρνανίας – Πλημμύρισαν στάβλοι και καλλιέργειες – Φώτο κ΄Βίντεο

16.10.2021 / 21:04
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
pentalofos-plimmires-2021 14

Σοβαρές ζημιές προκάλεσε η κακοκαιρία και στην Πεντάλοφο όπου η έντονη βροχόπτωση και η μεγάλη ποσότητα νερού δεν κατάφερε να απορροφηθεί από τον αύλακα αποστράγγισης και κατέληξε στα χωράφια και τις κτηνοτροφικές μονάδες.

Η απόγνωση των αγροτών, αλλά κυρίως των κτηνοτρόφων είναι έκδηλη. Οι περισσότεροι δεν μπορούν ούτε καν να προσεγγίσουν τις σταβλικές εγκαταστάσεις τους τουλάχιστον να δουν αν έχει απομείνει κάτι. Στους στάβλους που βρίσκονται σε ψηλότερα σημεία δεν έχει φθάσει το νερό έχουν όμως καταστραφεί οι δρόμοι και σε κάποιες περιπτώσεις η πρόσβαση γίνεται μόνο με τρακτέρ, ενώ σε άλλες δεν μπορεί κανείς να περάσει.

Στα χωράφια το νερό ξεπερνά το ένα μέτρο. Ο δρόμος Πενταλόφου – Παλαιομάνινας έχει διακοπεί, καθώς σε μήκος πάνω από ένα χιλιόμετρο έχει μετατραπεί σε ποτάμι και είναι απροσπέλαστο.

Το μόνο που περιμένουν τώρα είναι η κρατική βοήθεια προκειμένου να καταφέρουν να ξανασταθούν στα πόδια τους. Όπως είπαν οι ίδιοι μιλώντας στο aixmi-news.gr  είναι η πρώτη φορά που η περιοχή παθαίνει τέτοια ζημιά, αφενός γιατί η ποσότητα της βροχής ήταν υπερβολικά αυξημένη και αφετέρου γιατί οι αύλακες δεν είχαν καθαριστεί επαρκώς.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα