Σε απόγνωση ιδιοκτήτες γυμναστηρίων – “Μας διώχνουν όλους τους πελάτες”

26.08.2021 / 18:28
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 50

Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων στη Θεσσαλονίκη. Αφορμή είναι τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους στους κλειστούς χώρους όπου θα μπορούν να βρίσκονται μόνο αν έχουν κάνει rapid test.

«Οι νέες αποφάσεις για τα γυμναστήρια είναι τραγικές. Βρισκόμαστε ήδη σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση διότι λόγω καλοκαιριού η κινητικότητα στα γυμναστήρια είναι περιορισμένη», λέει στο ThessToday.gr, ο Κώστας Κοπαρανίδης, γενικός γραμματέας του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Θεσσαλονίκης.

Η σεζόν μας ξεκινά από Σεπτέμβρη και το μεγαλύτερο ποσοστό των πελατών μας είναι οι νέοι οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί. Μας αναγκάζουν να διώξουμε το μισό πελατολόγιό μας αν δεν έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, συνεχίζει ο ίδιος επισημαίνοντας ότι:

«Το κόστος των rapid test αποθαρρύνει τους υποψήφιους πελάτες καθώς το κόστος φτάνει στα 80 ευρώ τον μήνα. Θα χάσουμε πολλούς πελάτες που έχουν ήδη κάνει συνδρομή και φυσικά δεν είναι εμβολιασμένοι».

 «Μέχρι στιγμής το 10-12% των γυμναστηρίων της Θεσσαλονίκης έχει ήδη βάλει λουκέτο, λόγω των συνεπειών από τα lockdown. Και αναμένεται να κλείσουν περισσότερα αν εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα» τονίζει γενικός γραμματέας του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι στα γυμναστήρια από τις 13 Σεπτεμβρίου, μόνον οι εμβολιασμένοι και οι έχοντες νοσήσει εντός εξαμήνου θα έχουν πρόσβαση, επιδεικνύοντας το ανάλογο πιστοποιητικό, το οποίο ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης νομιμοποιείται να ζητά στην είσοδο και να κάνει ταυτοπροσωπία μέσω της εφαρμογής «Covid Free App».

Οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση έχοντας αρνητικό rapid test 48 ωρών, αλλά είναι στην διακριτική ευχέρεια της εκάστοτε επιχείρησης να δέχεται αν το επιθυμεί. μόνο εμβολιασμένους στον χώρο της.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα