Σε Αίγιο και Κάτω Αχαΐα ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος

27.05.2024 / 13:07
DSC09920

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, κ. Ανδρέας Σπυρόπουλος, πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο  επίσκεψη στην Αχαΐα και συγκεκριμένα σε Αίγιο και Κάτω Αχαΐα στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας.

Κατά την επαφή του με φίλους και τοπικά στελέχη ο κ. Σπυρόπουλος επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι για το ΠΑΣΟΚ είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας να ενισχυθούν οι υπηρεσίες υγείας ώστε να διασφαλίζεται η πρόσβαση των κατοίκων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Το ΕΣΥ όμως εγκαταλείπεται μέρα με τη μέρα. Είναι μια στρατηγική επιλογή της Νέας Δημοκρατίας, ώστε το δημόσιο σύστημα υγείας να απαξιωθεί και μοιραία να αυξηθεί η ζήτηση στον ιδιωτικό τομέα.

Κατά τις ομιλίες του -στις οποίες τον τίμησαν με την παρουσία τους τόσο ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος όσο και ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας και μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Γρηγόρης Αλεξόπουλος- ο κ. Σπυρόπουλος επισήμανε: 

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για ακόμη μια φορά επιχειρεί να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από τα μείζονα ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα τη δεδομένη χρονική στιγμή που ασκεί γόνιμη αντιπολίτευση, και αναδεικνύει μια σειρά ζητημάτων όπως οι χαμηλοί μισθοί, η ακρίβεια, η στεγαστική κρίση και τα υψηλά ενοίκια,  ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος»

Τον πρωτογενή τομέα έθεσε ως προτεραιότητα ο κ. Σπυρόπουλος λέγοντας: «Εμείς στο ΠΑΣΟΚ όλο το προηγούμενο διάστημα προσπαθούσαμε να αναδείξουμε την αναγκαιότητα στήριξης του πρωτογενούς τομέα και την σύνδεση του με την συνολική ανασυγκρότηση του παραγωγικού μοντέλου της χώρας.

Είναι ζήτημα βιωσιμότητας των αγροτών,  επισιτιστικής ασφάλειας της Ελλάδας και όλης της Ευρώπης αλλά επιβίωσης της υπαίθρου. Ζητήσαμε να υπάρχει πρόβλεψη για τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στην παραγωγή, ώστε να αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά η απώλεια εισοδήματος των αγροτών από ζημιές.

Τονίσαμε τη σημασία που έχει η δίκαιη εφαρμογή της Πράσινης Συμφωνίας, καθώς οι ανάγκες των αγροτών μεταξύ βορείων και νοτίων χωρών της Ένωσης διαφέρουν. Εντάξαμε στο πρόγραμμά μας τη δίκαιη κατανομή των άμεσων ενισχύσεων βάσει της παραγωγικής ικανότητας και βιωσιμότητας των εκμεταλλεύσεων και όχι του μεγέθους τους.

Σε Αίγιο και Κάτω Αχαΐα ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος 2

Θέτοντας, επίσης, όλες τις παραμέτρους για ένα δίκαιο και αναπτυξιακό εθνικό σχέδιο εφαρμογής της ΚΑΠ. Η κυβέρνηση όμως άλλαζε υπουργούς αντί να αλλάξει προτεραιότητες με αποτέλεσμα σήμερα να χρησιμοποιεί τις αστοχίες της ΚΑΠ για να κρύψει τις δικές της ευθύνες.»

Σε δηλώσεις του, ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε τη σημασία της ενεργού συμμετοχής των πολιτών και τους κάλεσε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή ώστε  να συμβάλλουν στη δημιουργία μιας κοινωνίας που θα βασίζεται στην κοινωνική δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη καθώς και στη διαμόρφωση και ανάδειξη μιας ελκυστικής και δυναμικής υπαίθρου με υψηλή ποιότητα ζωής και πρόσβαση σε όλες τις βασικές υπηρεσίες.

*Ο  Ανδρέας Σπυρόπουλος είναι Γραμματέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

Μηχανολόγος Μηχανικός MSc

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα