Σε αυτές τις εκλογικές περιφέρειες θα είναι υποψήφιος ο Ανδρουλάκης

06.06.2023 / 7:40
Collage_Maker-06-Jun-2023-12-34-AM-6060

Χωρίς αλλαγή στο πλάνο για το δεύτερο γύρο των εκλογών κινείται ο Νίκος Ανδρουλάκης, σχετικά με την επιλογή των εκλογικών περιφερειών, όπου θα είναι ο ίδιος υποψήφιος βουλευτής.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα είναι -σύμφωνα με πληροφορίες- υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης, στο Νότιο Τομέα της Αθήνας και στο Ηράκλειο Κρήτης. Παρότι εξέτασε ενδεχόμενη αλλαγή στο πλάνο, ο κ. Ανδρουλάκης φαίνεται ότι επιμένει στην αρχική του απόφαση, εκτιμώντας ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κάθε λόγο να ενισχύσει τα «όπλα» για τη μάχη στις τρεις εκλογικές περιφέρειες.

Στην Α’ Θεσσαλονίκης, όπου πρώτος με «σταυρό» βουλευτής εκλέχτηκε ο Χάρης Καστανίδης, το ΠΑΣΟΚ κατέγραψε αδύναμο και πολύ μικρότερο από το πανελλαδικό ποσοστό. Στη Χαριλάου Τρικούπη «κύκλωσαν» την περιοχή, σημειώνοντας ότι πρέπει να αναπτυχθεί μια προεκλογική δυναμική, ικανή και αναγκαία να αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς. Με δεδομένο ότι το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε με ποσοστό 7.94% στην τέταρτη σειρά, πίσω από την Ελληνική Λύση (8,35%), το επιτελείο Ανδρουλάκη επιχειρεί το αναγκαίο, έστω και μικρό «άλμα», με στόχο την αύξηση των ποσοστών, σε μια περιοχή που ο ΣΥΡΙΖΑ άγγιξε το πανελλαδικό σκορ. Επικεφαλής της οργανωτικής ομπρέλας ανέλαβε ο Στέφανος Παραστατίδης, ο οποίος εκλέχτηκε στις 21 Μάη βουλευτής στο Κιλκίς- εκεί είχε εκλεγεί βουλευτής το 2015 με τον ΣΥΡΙΖΑ ο πατέρας του, Θόδωρος Παραστατίδης, ο οποίος και αποχώρησε από τη διεκδίκηση της επανεκλογής του. Στο Κιλκίς ο Στέφανος Παραστατίδης ακολούθησε μια προεκλογική εκστρατεία με αποδέκτες και εκτός των κομματικών τειχών.

Στο Νότιο Τομέα της Αθήνας επίσης το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να πλησιάσει το πανελλαδικό του ποσοστό. Εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής, ο εκπρόσωπος τύπου επί Φώφης Γεννηματά, Παύλος Χρηστίδης. Εάν το ΠΑΣΟΚ καταφέρει να αυξήσει τις δυνάμεις του ενδέχεται να πάρει και δεύτερη έδρα. Πρώτη επιλαχούσα είναι η Τόνια Αντωνίου. Σε κάθε περίπτωση η Χαριλάου Τρικούπη είναι αποφασισμένη να δώσει σκληρή μάχη στο λεκανοπέδιο- εκτός από την Ανατολική Αττική το ΠΑΣΟΚ είναι από τις πρώτες εκλογές τέταρτο κόμμα, πίσω από το ΚΚΕ.

Στο Ηράκλειο εκλέχτηκαν η Ελένη Βατσινά και ο Φραγκίσκος Παρασύρης. Ο κ. Ανδρουλάκης πήρε την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης, επιβραβεύοντας, σύμφωνα με τοπικά στελέχη της Κρήτης, το δυναμικό του ΠΑΣΟΚ που κατάφερε στην «καρδιά» της Κρήτης να φτάσει και να ξεπεράσει το 20%. Η δεύτερη μάχη είναι αναμφίβολα καθοριστικής σημασίας όσον αφορά στη δυνατότητα του ΠΑΣΟΚ να «κονταροχτυπηθεί» αποτελεσματικά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η μεγαλύτερη μάχη, που εξελίσσεται σε μονομαχία, έχει ήδη αρχίσει στη διεδρική εκλογική περιφέρεια του Ρεθύμνου. Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να κατέβει στο Ρέθυμνο υποψήφιος βουλευτής δείχνει ότι θέλει να συμβάλει στη διεκδίκηση της έδρας υπέρ του Ανδρέα Ξανθού, ο οποίος έμεινε εκτός βουλής στις πρόσφατες εκλογές, αφού το ΠΑΣΟΚ πέρασε με λίγες ψήφους μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κανείς δεν σπεύδει να κάνει προβλέψεις για την εξέλιξη της ιδιότυπης μονομαχίας στην διεδρική του Ρεθύμνου, ωστόσο αρκετοί από το ΠΑΣΟΚ στην περιοχή υποστηρίζουν ότι ο Μανώλης Χνάρης θα εκλεγεί και πάλι βουλευτής.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα