Σχολεία: Πρώτο κουδούνι σήμερα, εξαιρείται η Θεσσαλία

11.09.2023 / 7:25
Collage_Maker-11-Sep-2023-04-39-AM-5111

Στα θρανία επιστρέφουν το πρωί οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Εξαίρεση, φυσικά, αποτελούν οι μαθητές των σχολείων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία επλήγη από την καταστροφική κακοκαιρία Daniel. Μετά από συνεννόηση του υπουργού Παιδείας, Κυριάκου Πιερρακάκη, και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, τα μαθήματα στα σχολεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα αρχίσουν με καθυστέρηση μίας εβδομάδας.

Συγκεριμένα τα σχολεία σε Καρδίτσα, Τρίκαλα, Μαγνησία, Λάρισα και Σποράδες, θα παραμείνουν κλειστά ως την Παρασκευή 15/9.

Στα υπόλοιπα σχολεία της χώρας θα γίνει μετά τις 08:30 ο καθιερωμένος αγιασμός, οι μαθητές θα ενημερωθούν για θέματα που αφορούν το πρόγραμμα και τη λειτουργία του σχολείου, θα παραλάβουν τα βιβλία τους και θα αποχωρήσουν. Από την Τρίτη θα ξεκινήσουν τα μαθήματα κανονικά. Σημειώστε, όμως, ότι το κάθε σχολείο ενημερώνει για την ώρα του αγιασμού τους γονείς και τους μαθητές.

Όσον αφορά στον προγραμματισμό της νέας σχολικής χρονιάς, οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης της, καθώς και το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024, αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Το υπουργείο Παιδείας έχει προχωρήσει στην πρόσληψη 23.211 αναπληρωτών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σε μια προσπάθεια κάλυψης των κενών και δηλώνει έτοιμο να υποδεχθεί τους μαθητές. Απόλυτη επάρκεια βιβλίων, προσλήψεις καθηγητών – για πρώτη φορά και μόνιμων ειδικής αγωγής. Διαδραστικοί πίνακες, εργαστήρια δεξιοτήτων αλλά και μαθήματα σκακιού. Επίσης, εισάγεται η δυνατότητα πρόωρης αποχώρησης των μαθητών του ολοήμερου στις 14.55, ενισχύεται η ειδική αγωγή αλλά και η ψυχοκοινωνική υποστήριξη των παιδιών. Για το άμεσο μέλλον, προβλέπεται η ενοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας μέσω της υπαγωγής των βρεφονηπιακών σταθμών στο υπουργείο Παιδείας. Στη λίστα προτεραιοτήτων, η πρώιμη ανίχνευση στην προσχολική ηλικία αλλά και η αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού.

Τα βιβλία

Τα βιβλία βρίσκονται στα δημοτικά από τον Ιούνιο, στα γυμνάσια από αρχές Αυγούστου και στα λύκεια από τον Ιούλιο. Για «πάγια αγωνία του παρελθόντος, η οποία έχει εξαλειφθεί πλέον στο 100%», κάνει λόγο η υφυπουργός Παιδείας, κ.Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας στο protothema.gr.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα