Σχεδόν έτοιμο το Ρωμαϊκό Στάδιο της Πάτρας – Περιμένουν τον φύλακα

23.03.2023 / 19:47
ka 12

Στην τελική φάση της ολοκλήρωση του είναι το έργο που έχει προχωρήσει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας  για την διαμόρφωση του Ρωμαϊκού Σταδίου, στην οδό Ηφαίστου, και την προσβασιμότητα για να γίνει και ο χώρος αυτός επισκέψιμος.

Πρόκειται για ένα έργο που χρηματοδοτείται μέσα από το πρόγραμμα Interreg 2014 -2020, μαζί με δύο ακόμα που εκτελούνται το ίδιο χρονικό διάστημα (αυτό της Ιεράς Μονής της Παναγίας Τρυπητής και του Μουσείου του Αιγίου), με την τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων να έχει προχωρήσει τις εργασίες σε σημαντικό βαθμό και να είναι μπροστά από τα χρονοδιαγράμματα.

Το έργο του Ρωμαϊκού Σταδίου, όπως και τα άλλα δύο έργα του συγκεκριμένου προγράμματος, είναι να παραδοθούν στις 20 Σεπτεμβρίου του 2023, όμως ειδικότερα για αυτό της Πάτρας οι εργασίες έχουν τρέξει και έτσι όλα δείχνουν ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα έχουμε έναν επιπλέον αρχαιολογικό χώρο επισκέψιμο.

Το αν ο χώρος αυτός είναι ανοικτός και επισκέψιμος από το ερχόμενο κιόλας καλοκαίρι, είναι κάτι που θα εξαρτηθεί από το αν το υπουργείο Πολιτισμού προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη ενός φύλακα ή αν βρεθεί μια λύση πάνω στο ζήτημα της φύλαξης του.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα