Σχέδιο νόμου για τα ζώα συντροφιάς: Οι αντιδράσεις της Φιλοζωικής, απεργούν οι κτηνίατροι

17.05.2021 / 18:42
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
katoikidia

Η Πανελλήνια Φιλοζωϊκή Περιβαλλοντική Ομοσπονδία αντιδρά στο νέο σχέδιο νόμου για τα ζώα συντροφιάς.

Ειδικότερα, εκφράζει τις ενστάσεις της για κάποια άρθρα από το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου της κυβέρνησης που αφορά το νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς. Το νομοσχέδιο για την «ευζωία των ζώων συντροφιάς» κρίνει τις συνθήκες και τους κανόνες που θα επικρατήσουν κυρίως για σκύλους και γάτες.

«Δυστυχώς με τη σημερινή του μορφή το νομοσχέδιο επιδεινώνει σε βασικά σημεία την υπάρχουσα νομοθεσία, αφού παλινωδεί από άρθρο σε άρθρο και από διάταξη σε διάταξη σε πολλά σοβαρά θέματα» αναφέρει στην ανακοίνωση του.

Οι κτηνίατροι απεργούν για το σχέδιο νόμου για τα ζώα συντροφιάς
Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος ανακοίνωσε ότι την Πέμπη 20 Μαΐου οι κτηνίατροι θα απεργήσουν.

Ειδικότερα, διαμαρτύρονται για κάποια άρθρα από το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου της κυβέρνησης που αφορά το νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς.

Τα αιτήματα των κτηνίατρων:

Λένε όχι στην υποχρεωτική στείρωση των ζώων συντροφιάς
Ζητάνε την εφαρμογή του ηλεκτρονικού βιβλιαρίου μόνο με δήλωση των στοιχείων εκείνων που αφορούν τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας (εμβολιασμός για τη λύσσα, διάγνωση λεϊσμανίασης και λεπτοσπείρωσης)
Απαιτούν όλες οι χρηματοδοτήσεις να αφορούν αποκλειστικά τους Δήμους με διαφανή τρόπο, έλεγχο, αξιολόγηση του έργου τους και βασική υποχρέωσή τους την ίδρυση δημοτικών κτηνιατρείων και την πρόσληψη μόνιμων κτηνιάτρων. Όχι στη χρηματοδότηση των Μ.Κ.Ο, φιλοζωικών σωματείων και οποιουδήποτε ιδιωτικού φορέα.
Η δωρεάν σήμανση, καταγραφή και στείρωση ζώων συντροφιάς να αφορά αποκλειστικά τους πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα κοινωνικά αδυνάτων των Δήμων ή του ΟΠΕΚΑ.

dikaiologitika.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα