Σχεδιάζουν την κατασκευή εμπορικού mall στον πρώην Λαδόπουλο-Οι προθέσεις της κυβέρνησης

27.07.2021 / 15:48
ladopoulou

Ένα νέο εμπορικό κέντρο προωθεί η κυβέρνηση, στο πλαίσιο ενός έργου που ήδη έχει συμφωνηθεί μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου.

Πρόκειται για την αναβάθμιση και ανακαίνιση του πρώην εργοστασίου του Λαδόπουλου, ένα έργο που είναι να δώσει μια άλλη πνοή στη νότια Πάτρα και να αναμορφώσει τις νότιες συνοικίες της πόλης.

Η συμφωνία είναι συγκεκριμένη, περιλαμβάνει έργα που έχουν να κάνουν κυρίως με την αναψυχή, την ψυχαγωγία, την εκπαίδευση, αλλά και την ανάδειξη του πολιτισμού και της βιομηχανικής κληρονομιάς της Πάτρας.

Το έργο με την αλλαγή της κυβέρνησης είχε “παγώσει”, όμως, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μία έντονη κινητικότητα που φέρνει και πάλι την αναβάθμιση του πρώην εργοστασίου στο προσκήνιο. 

Η κυβέρνηση, μαζί με τα σχέδια που έχουν συμφωνηθεί για την ανάπλαση του χώρου του πρώην εργοστασίου μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας, φαίνεται ότι έχει και άλλα πλάνα στο μυαλό της.

Χωρίς να αναιρεί τα συμφωνηθέντα, σχεδιάζει να προχωρήσει στην κατασκευή ενός εμπορικού mall, βάζοντας στο παιχνίδι για την αναβάθμιση του πρώην εργοστασίου και ιδιώτες. Λέγεται μάλιστα ότι ήδη έχει βρεθεί στρατηγικός επενδυτής για μία επένδυση μαμούθ. 

Το νέο mall, εφόσον το σενάριο αυτό θα προχωρήσει, θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις και καταστήματα εστίασης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα