Σχέδια από αγαπημένα κόμικς στα διαβατήρια των Βέλγων

13.02.2022 / 9:40
passeport-Belge

Ο Τεντέν, ο Λούκι Λουκ, τα Στρουμφάκια, οι Μπλέικ και Μόρτιμερ είναι μερικοί εκ των πολλών ηρώων που θα εμφανίζονται στα ταξιδιωτικά έγγραφα των Βέλγων. Πολλές από τις εικόνες θα είναι απευθείας παρμένες από τα υπάρχοντα καρέ των κόμικς, όπως ο πύραυλος που εμφανίζεται στην ιστορία του Τεντέν με τίτλο «Αποστολή στη σελήνη». Άλλα σκίτσα θα είναι αποκλειστικά σχεδιασμένα για τα ίδια τα διαβατήρια, όπως μια εικόνα με τα Στρουμφάκια να εξερευνούν την υδρόγειο, με χάρτες και ταξιδιωτικά σακίδια να απλώνονται τριγύρω τους.

Τα σχέδια των διαβατηρίων θα σχετίζονται με τη θεματική της περιήγησης, του ταξιδιού ενώ, για ευνόητους λόγους, ιστορίες όπως το «Ο Τεντέν στο Κονγκό», οι οποίες έχουν μπει στο στόχαστρο με την κατηγορία ότι προάγουν ρατσιστικά στερεότυπα και αντιλήψεις για ξένα κράτη, δεν πρόκειται να αξιοποιηθούν.

Το Βέλγιο ακολουθεί μια τακτική που πλέον υιοθετείται από όλο και περισσότερες χώρες, εμπλουτίζοντας τα συμβατικά σχέδια των διαβατηρίων -τα οποία απεικονίζουν ρεαλιστικά στοιχεία όπως δέντρα, αετούς, αρκούδες, πυργίσκους κ.α.- με νέες, μοντέρνες ιδέες. Πιο συγκεκριμένα, η επιλογή της χώρας είναι οι ήρωες της «ένατης» τέχνης, όπως αποκαλούνται τα κόμικς, μια τέχνη στην οποία το Βέλγιο έχει μακρόχρονη και σημαντική παράδοση. 

«Επιλέξαμε σχέδια τα οποία αντιπροσωπεύουν τη χώρα μας, την τέχνη και τον πολιτισμό μας, χρησιμοποιώντας ταλέντο, δημιουργικότητα, χιούμορ και σεμνότητα», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Σόφι Βιλμέ.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα