Σαρηγιάννης: «Θα είμαστε καλύτερα το Πάσχα» – Τι είπε για τα self test

24.03.2021 / 22:36
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
μα 30

Οι ειδικοί βλέπουν φως από το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου επισημαίνοντας ότι επιδημιολογικό φορτίο το Πάσχα θα έχει υποχωρήσει. 

Μιλώντας στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, σημείωσε ότι το Πάσχα τα πράγματα θα είναι καλύτερα καθώς θα έχουμε αρχίσει να βλέπουμε μια πτώση των κρουσμάτων τα οποία θα δώσουν ανάσα στο σύστημα υγείας.

«Θα είμαστε καλύτερα το Πάσχα. Με δεδομένα τα μέτρα που έχουν ληφθεί, το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου θα είμαστε σε μία πτωτική πορεία, η οποία θα μπορούσαν να είναι συνεχώς πτωτική. Αργή αλλά πτωτική μέχρι το καλοκαίρι».

Σημαντικό βήμα για την πορεία της πανδημίας, αποτελούν τα self-tests τα οποία θα κάνουν οι πολίτες μόνοι τους. «Πρέπει να σταματήσει αυτός ο μεμψίμοιρος διάλογος για το πώς μπορούν να γίνουν τα τεστ».

Σχετικά με το άνοιγμα της αγοράς, ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι είναι ανώφελο να συζητάμε πότε θα ανοίξει, καθώς τα μέχρι τότε στοιχεία δεν είναι ενθαρρυντικά.

«Δεν έχει νόημα να συζητάμε να ανοίξουμε το λιανικό εμπόριο νωρίτερα από τις 12 Απριλίου, είναι μαθηματικά αδύνατον», σημείωσε ο καθηγητής.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα