Σαρηγιάννης: Πρόωρο το άνοιγμα της εστίασης, ίσως επιβραδύνει την αποκλιμάκωση

22.04.2021 / 22:19
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
χα 19

Την ανησυχία του για το πρόωρο άνοιγμα της εστίασης εξέφρασε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, λέγοντας ότι υπάρχει κίνδυνος αυτό το άνοιγμα να επιβραδύνει την αποκλιμάκωση. «Υπάρχει κίνδυνος να έχουμε επανάκαμψη μετά, η οποία μπορεί να κορυφωθεί στα μέσα του Ιουνίου στα επίπεδα που ήταν στις 7 Απριλίου», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε, πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα δημιουργήσει πρόβλημα και στα υπόλοιπα ανοίγματα το επόμενο διάστημα. «Καταλαβαίνω την ανάγκη αντισταθμιστικού, αλλά πρέπει να γίνονται στην ώρα τους κάποια πράγματα. Καταλαβαίνω τη ψυχολογική πίεση αλλά υπάρχει και η σκληρή πραγματικότητα», τόνισε.

Μιλώντας για τα εμβόλια, υπογράμμισε ότι αυξάνεται η ροή τους και αυτό είναι ένα ευχάριστο γεγονός. Επιπλέον, όπως είπε η επιλογή να ανοίξει η γραμμή για την ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών είναι επίσης σημαντικό, διότι είναι μια ομάδα που έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να διασπείρουν τον ιο.

«Είναι μια έξυπνη επιλογή, προς τη σωστή κατεύθυνση αμυντικά», δήλωσε λέγοντας ότι η ηλικία αυτή έχουν μεγαλύτερη κινητικότητα και είναι ένα σημαντικό βήμα για το τείχος ανοσίας. Παράλληλα, σε συνδυασμό με την αύξηση των self test είναι.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα