Παρασκευή, 21.01.2022, 12:57 πμ

Σαρηγιάννης: Η πορεία του κορονοϊού στην Αχαΐα – Ανάγκη για περισσότερα τεστ

27.05.2021 / 7:18
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
patra_lockdown

Aνοδικό είναι το κύμα κορονοϊού όπως έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες στην Αχαΐα, σύμφωνα με τις αναλύσεις του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένη Σαρηγιάννη και του επιστημονικού του γραφείου.

Πιο αναλυτικά ο κ. Σαρηγιάννης γράφει: “Στην Αχαΐα, παρουσιάζεται αύξηση (Σχήμα 13).

Με τα δεδομένα των τελευταίων ημερών, ενώ η πορεία της πανδημίας βρισκόταν σε σταθερή αποκλιμάκωση (και πλέον η περιοχή είχε αποχαρακτηριστεί από κόκκινη), διαμορφώθηκε ένα ανοδικό κύμα (που πλέον αποκλιμακώνεται), το οποίο την έχει επαναφέρει στο όριο της κόκκινης περιοχής.

Σαρηγιάννης: Ανάγκη για περισσότερα τεστ στην Αχαΐα - Η πορεία του κορωνοϊού (φωτο)

Όσον αφορά άλλες περιοχές της Πελοποννήσου, αυξημένος αριθμός κρουσμάτων εμφανίζεται στη Μεσσηνία με 14 κρούσματα (Σχήμα 17) και μειωμένος στην Ηλεία με 9 κρούσματα (Σχήμα 18).

Αυτή τη στιγμή η Ηλεία είναι από τις περιοχές που έχουν διανύσει μία πολύ έντονη ανοδική πορεία, η οποία έχει καμφθεί όπως είχαμε προβλέψει, και πλέον βρίσκεται στο όριο του να αποχαρακτηριστεί από κόκκινη. Στην Κορινθία παρατηρείται αύξηση με 13 κρούσματα (Σχήμα 19), και συνεχίζουν οι διακυμάνσεις, γι’ αυτό και η περιοχή θα παραμείνει κόκκινη, ίσως και μέχρι το τέλος Μαΐου.

Υπάρχει ανάγκη αύξησης του αριθμού των τεστ ανίχνευσης στην Πελοπόννησο (ιδιαίτερα στην Αχαΐα, αλλά και σε άλλες περιοχές όπως η Κορινθία, η Αρκαδία και η Ηλεία) με σκοπό την διακοπή των αλυσίδων μετάδοσης και τη συνέχιση της συνολικά πτωτικής πορείας που έχει διαμορφωθεί.

Σαρηγιάννης: Ανάγκη για περισσότερα τεστ στην Αχαΐα - Η πορεία του κορωνοϊού (φωτο)
Σαρηγιάννης: Ανάγκη για περισσότερα τεστ στην Αχαΐα - Η πορεία του κορωνοϊού (φωτο)

Στην Αιτωλοακαρνανία (Σχήμα 20) με 49 κρούσματα παρατηρείται αυξημένος αριθμός κρουσμάτων (42 κρούσματα) (Σχήμα 20), και ενώ έχει ήδη περάσει τρεις κορυφώσεις της επιδημικής καμπύλης, η περιοχή διανύει μια τέταρτη, η οποία διατηρεί την Αιτωλοακαρνανία πολύ πάνω από το όριο της κόκκινης περιοχής.

Με βάση τα τωρινά αποτελέσματα, η Αιτωλοακαρνανία ήταν η περιφέρεια με την πιο έντονα ανοδική τάση, παρόλα αυτά, έχει εισέλθει σε τροχιά αποκλιμάκωσης, όπως είχαμε προβλέψει από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας και ακολουθεί πλήρως την πορεία του μοντέλου”. 

Σαρηγιάννης: Ανάγκη για περισσότερα τεστ στην Αχαΐα - Η πορεία του κορωνοϊού (φωτο)

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα