Σαρηγιάννης: “Ας κάνουμε υπομονή για αυτό το Πάσχα” – Τι είπε για την αποκλιμάκωση

20.04.2021 / 21:12
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ψο

Στο τέλος της εβδομάδας αναμένει να ξεκινήσει η αποκλιμάκωση ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε και στα σενάρια για Πάσχα στο χωριό αλλά και το άνοιγμα της εστίασης νωρίτερα.

Όπως είπε ο κ. Σαρηγιάννης μιλώντας στον ΑΝΤ1 «είμαστε από τις 7 Απριλίου σε μια φάση ήπιας αποκλιμάκωσης, σε ένα πλατό σταθεροποίησης», ωστόσο τόνισε ότι «στο σύνολο θα έχουμε μια αυξητική πορεία στην Αττική, αλλά θα ακολουθήσει αποκλιμακωτική πορεία».

Σημείωσε ακόμα ότι από τις 23-24 του μήνα το νωρίτερο θα δούμε αποκλιμάκωση στα κρούσματα κορονοϊού, ενώ παραδέχτηκε ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία παραμένει δύσκολη.

Παρουσιάστηκε αρνητικός στο ενδεχόμενο να κάνουμε Πάσχα στο χωριό ή στα εξοχικά, καθώς όπως είπε «όλοι οι υπολογισμοί δείχνουν ότι η μαζική μετακίνηση του πληθυσμού τελικά αυξάνει τον αριθμό των ενεργών επαφών»

«Είναι αδύνατο να πάω στο εξοχικό και να μην συναντήσω συγγενείς και φίλους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαρηγιάννης, λέγοντας «θα συνιστούσα να κάνουμε υπομονή για αυτό το Πάσχα».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα