Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος: «Κι εγώ έλεγα ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός…»

30.10.2020 / 1:40
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Sarantis

Του Διονύση Ζακυνθινού

Το δικό του μήνυμα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid – 19 στέλνει ο γνωστός Πατρινός μπασκετμπολίστας Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος, που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.
 «Κι εγώ στην αρχή έλεγα ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός» παραδέχεται ο ταλαντούχος κόμπο γκαρντ του Λαυρίου, αλλά ως παθών πλέον και ο ίδιος, μέσω του «Κ», διαμηνύει: «Ο κορωνοϊός υπάρχει και πρέπει να προσέχουμε. Δεν είναι τυχαίο που κολλάμε έτσι, τόσο εύκολα».

 Πότε βρέθηκες θετικός στον κορωνοϊό;

Την προηγούμενη Πέμπτη, που κάναμε τα τεστ στην ομάδα. Τότε βρέθηκα θετικός στον κορωνοϊό.   

Φοβήθηκες, αγχώθηκες όταν το έμαθες;

Δεν αγχώθηκα ούτε ένιωσα κάποιον τρελό φόβο. Ξέρω ότι είναι κάτι σαν την γρίπη, πως οι νέοι την αντιμετωπίζουν πιο εύκολα  και ότι έχει ένα πολύ χαμηλό ποσοστό θνητότητας. Θα περιμένω, λοιπόν, να περάσει.

Συμπτώματα δεν είχες;

Όχι. Δεν είχα απολύτως  τίποτα. Ήμουν, όπως λένε, ασυμπτωματικός. Μετά από την Πέμπτη, οπότε κάναμε τα τεστ, άρχισα να έχω έναν πονοκέφαλο. Τώρα έχω απώλεια γεύσης και όσφρησης. Κι αυτό είναι το πιο ενοχλητικό. Τρώω μεσημέρι και βράδυ, όχι ενδιάμεσα, αλλά όταν τρώω δεν αισθάνομαι τίποτα.   

Τώρα που μιλάμε κουράζεσαι;

Όχι, δεν κουράζομαι. Δεν έχω τίποτα εκτός από την απώλεια της γεύσης και της όσφρησης.

Παίρνεις κάποια φαρμακευτική αγωγή;

Όχι, δεν παίρνω τίποτα αλλά είμαι κλεισμένος στο σπίτι. Ζω πάλι σε συνθήκες  καραντίνας και  περιμένω να περάσουν 15 μέρες για να τελειώσει όλο αυτό.

Περιμένοντας, θα πρέπει να κάνω άλλα δύο τεστ. Αλλά δεν αρκεί να βγει το πρώτο αρνητικό. Πρέπει να βγουν και τα δυο τεστ αρνητικά για να πω ότι το ξεπέρασα και να επανέλθω.

Η οικογένεια σου, πάντως, ανησυχεί…

Το ξέρω και τούς καταλαβαίνω. Αλλά τούς είπα ότι δεν χρειάζεται να ανησυχούν και ότι θα περάσει.

Τι θα έλεγες σε όσους πιστεύουν ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός;

Να σας πω την αλήθεια, κι εγώ στην αρχή έλεγα ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός. Τώρα, όμως, που το περνάω εννοείται ότι άλλαξα γνώμη.

Ως παθών πλέον και ο ίδιος, τι θα έλεγες σε όσους δεν έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό κι ενδεχομένως να θεωρούν υπερβολικό τον θόρυβο γύρω από αυτόν;    

Να είναι πολύ προσεκτικοί, να ακολουθούν πιστά τα μέτρα και τις οδηγίες που δίνονται. Ο κορωνοϊός υπάρχει και πρέπει να προσέχουμε. Δεν είναι τυχαίο που κολλάμε έτσι, τόσο εύκολα.

(ΣΕ ΡΑΣΤΕΡ)

Ποιος είναι

Ο Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος γεννήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου του 1997 στην Πάτρα. Έχει ύψος 1.90 μ., ήταν ο νεότερος αρχηγός στην ιστορία του Απόλλωνα Πάτρας, ενώ έχει παίξει και στην Εθνική.

Εδώ και δύο χρόνια αγωνίζεται στην ομάδα του Λαυρίου, με την οποία ανανέωσε τη συνεργασία της για την περίοδο 2020 – 2021.    

(ΣΕ ΡΑΣΤΕΡ)

«Θέρισε» το Λαύριο

Συνολικά 11 μέλη της ομάδας του Λαυρίου βρέθηκαν θετικά μετά από τον έλεγχο που τους έγινε την περασμένη Πέμπτη όταν αρχικά είχαν βρεθεί 4 κρούσματα.

 Σε αυτά προστέθηκαν άλλα επτά, καθώς ο σύλλογος έκανε επαναλαμβανόμενα τεστ και προχώρησε στην τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων, βάσει πρωτοκόλλων. Να τονιστεί  αναβλήθηκε η πρεμιέρα της ομάδας απέναντι στον Προμηθέα, στον οποίο επίσης εντοπίστηκαν κρούσματα.

Σε σχετική ανακοίνωση της ΚΑΕ Λαυρίου αναφέρονται τα εξής: «Η ΚΑΕ Λαύριο – Megabolt, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, ανακοινώνει ότι σε συνέχεια των τακτικών και επαναλαμβανομένων covid test που πραγματοποιεί, συνολικά 11 μέλη της ομάδας (παίκτες και staff) βρέθηκαν θετικά στον ιό Covid-19 στον έλεγχο που έγινε την Πέμπτη 22/10.

Τα 11 μέλη της ομάδας μας που βρέθηκαν θετικά (4 προϋπάρχοντα και 7 νέα) θα απέχουν από τις προπονήσεις για 10 ημέρες τουλάχιστον, όπως προβλέπουν τα υφιστάμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για διαχείριση κρούσματος της ΓΓΑ, του ΕΟΔΥ και του ΕΣΑΚΕ που ακολουθούμε πιστά».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα