Σαουδική Αραβία: Αποκλείστηκαν καμήλες από καλλιστεία λόγω μπότοξ!

02.12.2022 / 17:31
61b0b969210000afce701083

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας πραγματοποίησαν τον μεγαλύτερο αποκλεισμό όλων των εποχών σε καμήλες από διαγωνισμό ομορφιάς, επειδή είχαν υποβληθεί σε ενέσεις μπότοξ και άλλες τεχνητές επεμβάσεις.

Ναι, καλά διαβάσατε. Δεν πρόκειται για κάποια παρανόηση ή τυπογραφικό λάθος.

Καμήλες συμμετείχαν σε διαγωνισμό ομορφιάς. Και είχαν κάνει μπότοξ.

Τουλάχιστον αυτά μετέδωσε την Τετάρτη το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Saudi Press, λέγοντας ότι περισσότερες από 40 καμήλες αποκλείστηκαν από τα καλλιστεία, τα οποία διεξάγονται κάθε χρόνο.

Το δημοφιλές Φεστιβάλ Καμηλών του Βασιλιά Αμπντουλαζίζ της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο ξεκίνησε νωρίτερα αυτό το μήνα, προσκαλεί τους κτηνοτρόφους των πιο όμορφων καμηλών να διαγωνιστούν, με το χρηματικό έπαθλο να ανέρχεται σε 66 εκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, απαγορεύονται αυστηρά οι ενέσεις μπότοξ, το λίφτινγκ προσώπου και άλλες αισθητικές αλλαγές που ενδέχεται να κάνουν τις καμήλες πιο ελκυστικές. Οι κριτές αποφασίζουν τον νικητή με βάση το σχήμα του κεφαλιού, του λαιμού, της καμπούρας, της φορεσιάς και της στάσης της εκάστοτε καμήλας.

Οι κριτές του μηνιαίου φεστιβάλ στην έρημο βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Ριάντ, εντοπίζουν τις παράνομες παρεμβάσεις στα ζώα χρησιμοποιώντας «εξειδικευμένη και προηγμένη» τεχνολογία, σύμφωνα με το Saudi Press.

Φέτος, οι αρχές ανακάλυψαν ότι δεκάδες κτηνοτρόφοι είχαν «τεντώσει» τα χείλη και τις μύτες των καμηλών, χρησιμοποίησαν ορμόνες για να τονώσουν τους μυς τους, έκαναν ενέσεις στα κεφάλια και τα χείλη τους με Botox για να γίνουν μεγαλύτερα, είχαν φουσκώσει τεχνητά διάφορα μέρη του σώματός τους και χρησιμοποίησαν ειδικά υλικά για να χαλαρώνουν τα πρόσωπά τους.

Τα εν λόγω καλλιστεία βρίσκονται στο επίκεντρο ενός τεράστιου καρναβαλιού, το οποίο περιλαμβάνει ακόμη κούρσες με καμήλες, εκπτώσεις και άλλες εορταστικές εκδηλώσεις.

Στόχος είναι να διατηρηθεί ο ρόλος της καμήλας στην παράδοση και την κληρονομιά των Βεδουίνων του βασιλείου, ακόμη και την ώρα που η πλούσια σε πετρέλαιο χώρα κάνει βήματα μπροστά με εκσυγχρονιστικά μεγάλα έργα.

Η εκτροφή καμηλών είναι μια βιομηχανία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων και παρόμοιες εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα σε όλη την ευρύτερη περιοχή.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα