Σ. Μυλωνάς: «Η αγροτική οδοποιία ήταν παραμείνει προτεραιότητα μας»

14.01.2022 / 12:30
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
milonas

Ο δήμος δυτικής Αχαϊας, με ανακοίνωση του αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης να δώσει το ποσό των 2.055.000 ευρώ μέσω του προγράμματος «Τρίτσης» στην ευρύτερη περιοχή για αγροτική οδοποιία.

Μάλιστα στη ανακοίνωση ο δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς ανέφερε πως η αγροτική οδοποιία ήταν  και παραμείνει ψηλά στις  προτεραιότητα μας.

Η ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει: «Κονδύλι ύψους 2.055.000 ευρώ εντάχθηκε, για λογαριασμό του Δήμου Δυτικής Αχαϊας, στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για έργα αγροτικής οδοποιίας. Η απόφαση υπογράφτηκε από τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα.

Σύμφωνα με τη σχετική πρόταση που είχε καταθέσει στο πρόγραμμα ο Δήμος, το κονδύλι αυτό θα αξιοποιηθεί σε δύο κατευθύνσεις. Πρώτον για την ασφαλτόστρωση τμημάτων αγροτικών δρόμων που σήμερα είναι χαλικόστρωτοι και στις τέσσερις ενότητες του Δήμου και δεύτερον για την προμήθεια σημαντικών ποσοτήτων χαλικιών που θα βελτιώσουν τη βατότητα των αγροτικών δρόμων.

Πρόκειται για το δεύτερο έργο του Δήμου που εντάσσεται στο πρόγραμμα «Τρίτσης» αφού προηγήθηκε η ένταξη της ανέγερσης του νέου Δημαρχείου με προϋπολογισμό 1,2 εκατ. ευρώ, ένα έργο που η δημοπράτηση του θα ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Σε ότι αφορά την αγροτική οδοποιία στο κονδύλι από το πρόγραμμα «Τρίτσης» έχουν ήδη προστεθεί οι 350.000 ευρώ της έκτακτης επιχορήγησης μετά τις θεομηνίες στο τέλος της περασμένης χρονιάς ενώ αναμένονται και χρηματοδοτήσεις που θα αφορούν στην αντιμετώπιση των καταστροφών της θεομηνίας.

«Η αγροτική οδοποιία ήταν, είναι και θα παραμείνει πολύ ψηλά στις προτεραιότητές μας» ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς και συνέχισε: «Η όσο γίνεται καλύτερη οδική πρόσβαση των καλλιεργητών στα κτήματά τους και των κτηνοτρόφων στις

μονάδες τους είναι ζήτημα ύψιστης σημασίας. Τα σχετικά προβλήματα είναι πολλαπλά και σε όλη την έκταση του Δήμου ενώ οι προσπάθειές μας αναπτύσσονται καθημερινά σε ποικίλα μέτωπα. Δουλεύουμε οργανωμένα και με σύστημα και ήδη εμφανίζονται τα πρώτα αποτελέσματα. Θα συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα για να οδηγήσουμε το Δήμο μας σε ένα ασφαλές και λειτουργικό δίκτυο αγροτικών δρόμων», κατέληξε ο Σπύρος Μυλωνάς.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα