Ρωσία: Σύμμαχοι του Ναβάλνι καταγγέλουν το Telegram για λογοκρισία στις ρωσικές εκλογές

18.09.2021 / 23:40
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
navalni_alexei

Η εφαρμογή δίνει λεπτομερείς συστάσεις σχετικά με τον ποιον να ψηφίσει κανείς, σε μια προσπάθεια να αμφισβητηθεί το κόμμα που στηρίζει τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν

Σύμμαχοι του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι κατηγόρησαν σήμερα το Telegram για λογοκρισία, αφότου η δημοφιλής εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων ακολούθησε την Google και την Apple περιορίζοντας την πρόσβαση στην εκστρατεία τους για την ψηφοφορία στις βουλευτικές εκλογές της Ρωσίας.

Οι ακτιβιστές έχουν ήδη κατηγορήσει την Google και την Apple ότι λύγισαν κάτω από την πίεση του Κρεμλίνου, αφότου αφαίρεσαν μια εφαρμογή από τις καταστήματά τους, την οποία οι σύμμαχοι του Ναβάλνι ήλπιζαν ότι θα χρησιμοποιήσουν ενάντια στο κυβερνών κόμμα στις εκλογές.

Η εφαρμογή δίνει λεπτομερείς συστάσεις σχετικά με τον ποιον να ψηφίσει κανείς, σε μια προσπάθεια να αμφισβητηθεί το κόμμα που στηρίζει τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο ιδρυτής του Telegram Παβέλ Ντουρόφ δήλωσε, από την πλευρά του, ότι η πλατφόρμα θα μπλοκάρει τις υπηρεσίες σχετικά με την προεκλογική εκστρατεία, μεταξύ άλλων εκείνη που χρησιμοποιούσαν οι σύμμαχοι του Ναβάλνι για να δώσουν συμβουλές στους ψηφοφόρους.

Είπε πως η απόφαση ελήφθη λόγω μιας απαγόρευσης που ισχύει στη Ρωσία για τη διεξαγωγή προεκλογικής εκστρατείας μόλις ανοίξουν οι κάλπες, που θεωρείται νόμιμη και είναι παρόμοια με απαγορεύσεις σε πολλές άλλες χώρες. Η εκπρόσωπος τύπου του Ναβάλνι Κίρα Γιάρμις καταδίκασε την κίνηση αυτή.

«Είναι πραγματικά ντροπή, όταν η λογοκρισία επιβάλλεται από ιδιωτικές εταιρείες, που υποτίθεται προασπίζονται τιςιδέες της ελευθερίας», έγραψε στο Twitter.

Ο Ιβάν Ζντάνοφ, ένας πολιτικός σύμμαχος του Ναβάλνι, δήλωσε πως δεν πιστεύει τις δικαιολογίες του Telegram και ότι η κίνηση αυτή φαίνεται να συμφωνήθηκε με κάποιον τρόπο με τις ρωσικές αρχές.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα