Ρωσία: Ενάντια στις παραδοσιακές αξίες της χώρας οι ταινίες «Barbie» και «Oppenheimer», λέει η Μόσχα

31.08.2023 / 17:34
barbie_op

Οι αμερικανικές ταινίες «Barbie» και «Oppenheimer», δύο από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες της χρονιάς σε παγκόσμιο επίπεδο, υπονομεύουν την πολιτική της Ρωσίας για «ενίσχυση των παραδοσιακών και πνευματικών αξιών», δήλωσε σήμερα η Μόσχα, μέσω ανακοίνωσης του υπουργείου Πολιτισμού.

Σύμφωνα με τη Νόβαγια Γκαζέτα, η ανακοίνωση του υπουργείου αποτελεί απάντηση στην πρόταση που έκανε στις αρχές Αυγούστου ο Βλαντισλάβ Νταβάνκοβ, αντιπρόεδρος της κρατικής Δούμας, η οποία αφορούσε στην παράνομη (δηλ. χωρίς την άδεια των στούντιο) προβολή ταινιών που παράγονται από «εχθρικές χώρες» στα ρωσικά σινεμά. Σκοπός αυτής της πρότασης ήταν να μπορέσουν να δουν οι Ρώσοι πολίτες αμερικανικά φιλμ όπως τα «Barbie» και «Oppenheimer», παρακάμπτοντας το «μποϊκοτάζ της ρωσικής αγοράς» από το Χόλιγουντ.

Αναφερόμενος σε αυτήν την πρόταση, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Αντρέι Μάλισεφ, δήλωσε σήμερα: «Πιστεύουμε ότι οι δύο ταινίες που επιλέξατε, «Barbie» και «Oppenheimer», δεν ευθυγραμμίζονται με τους στόχους που έχει θέσει ο πρόεδρός μας για την ενίσχυση των πλευματικών και παραδοσιακών αξιών των πολιτών».

Ο Μάλισεφ επισήμανε επίσης ότι στα ρωσικά σινεμά υπάρχει μεγάλη επιλογή ποιοτικών ταινιών εγχώριας παραγωγής, όπως το φιλμ «H Πρόκληση» που γυρίστηκε εν μέρει και στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, αλλά και το «O Μάρτυρας», μια ταινία ρωσικής προπαγάνδας για την εισβολή στην Ουκρανία που δεν φαίνεται να τα πηγαίνει καθόλου καλά στα ταμεία, παρά το budget του 1,9 εκατομμυρίου ευρώ, και την υποστήριξη από το υπουργείο πολιτισμού.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα