Ρολό κιμά με αυγά

26.05.2022 / 12:00
rolo-kimas-500

Η υπέροχη συνταγή για ρολό μοσχαρίσιο γεμιστό με αυγά για να δώσετε το κάτι παραπάνω και διαφορετικό στο οικογενειακό τραπέζι…

Υλικά

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο (ελιά)
200 γραμμ. ψωμί ψίχα
100 ml γάλα
1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι
2 πιπεριές πράσινες(προαιρετικά)
150 γραμμ. γραβίερα τριμμένη
5 κουταλιές της σούπας μαϊντανός
2 αυγά
Αλάτι & πιπέρι
Ελαιόλαδο

Για τη γέμιση με τα αυγά

5 αυγά βρασμένα
2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 175 βαθμούς στον αέρα. Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα με το ψωμί να μουλιάσει. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο ψιλοκομμένα το κρεμμύδι, (τις πιπεριές,)σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, αυτό το κάνουμε για να βγάλουν τα υγρά τους και να μην νερώσει ο κιμάς μας.

Όταν τελειώσει το σοτάρισμα, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το θυμάρι. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, τα υλικά από το τηγάνι, το τριμμένο τυρί, το ψωμί που έχουν στραγγίξει καλά από το γάλα, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε για 5 λεπτά περίπου να γίνει αφράτος ο κιμάς μας.

Απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα στον πάγκο μας, λαδώνουμε με ένα πινέλο και απλώνουμε πάνω το μείγμα σε ορθογώνιο παραλληλόγραμμο σχήμα περίπου 30εκ. χ 22εκ. Περνάμε τα βρασμένα αυγά από αλεύρι, αυτό βοηθάει όταν κόβουμε το ρολό μας να μην ξεκολλάει από τον κιμά.

Προσθέτουμε τα βρασμένα αυγά αφού τα έχουμε τυλίξει με μπέικον. Με τη βοήθεια της λαδόκολλας κλείνουμε σε σχήμα ρολό. Στρίβουμε τις άκρες ώστε να τυλίξουμε σαν καραμέλα. Τυλίγουμε τώρα και με αλουμινόχαρτο. Μεταφέρουμε σε ένα ταψί και βάζουμε 1 κούπα νερό.

Ψήνουμε για 1 ώρα στους 175 βαθμούς, έπειτα αφαιρούμε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και βάζουμε για άλλα 10 λεπτά να πάρει χρώμα. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κάτσει 10 λεπτά και κόβουμε σε φέτες.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα