Ρωγμές στη Βουλή: Δεν υπάρχει θέμα για τη στατικότητα του κτιρίου, λέει ο Τασούλας

19.10.2021 / 15:59
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
tasoulas2

Διαβεβαιώσεις για τη στατική ασφάλεια του Μεγάρου της Βουλής έδωσε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Κώστας Τασούλας.

Συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες υπογράμμισε: «Δεν υπάρχει κανένα θέμα ανησυχίας ή συναγερμού για τη στατικότητα του κτιρίου και του γκαράζ της Βουλής. Το κτίριο είναι ασφαλές. Ούτε συναγερμός υπάρχει, ούτε κίνδυνος».

«Κάθε έργο που έχει γίνει, έχει ενισχύσει τη στατικότητα. Και το γκαράζ και το γυάλινο σκέπαστρο έχουν βελτιώσει την κατάσταση, δεν είναι δημιουργοί νέων προβλημάτων» είπε σε άλλο σημείο για να προσθέσει: «Το ρεπορτάζ δεν είναι ψεύτικο. Ο κ. καθηγητής χρησιμοποιεί στις διατυπώσεις του αρκετά συχνά το “μπορεί” και το “ίσως”. Καλοδεχούμενες οι καλοπροαίρετες ανησυχίες. Τα έχουμε υπόψη μας όλα αυτά. Η μελέτη ‘εγινε πριν 15 χρόνια.

Τον Ιούλιο του ’19 με το σεισμό ήρθε η τεχνική υπηρεσία της Βουλής. Εκτίμησε ότι τα κτίρια είναι λειτουργικά. Έκαναν έλεγχο. Έχουν εντοπίσει χαρακιές, ρωγμές. Τα έχουν μετρήσει και παρακολουθούμε την εξέλιξη τους. Είναι επιφανειακές οι ρηγματώσεις. Σοβαρή και υπεύθυνη η παρακολούθηση τους. Δεν υπάρχουν μπαζώματα, η κατασκευή του γκαράζ ενίσχυσε τη στατικότητα, την οποία και παρακολουθούμε».

Παράλληλα για τις πρόσφατες ζημιές που σημειώθηκαν λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος», είπε: «Θα έρθει από αύριο ένας γερανός. Θα εξετάσουμε εκ νέου τα αετώματα με το υπουργείο Πολιτισμού».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα