Rock your beautiful life… μαζί με τους 1550! Παρόντες στο Pink The City 2019 – Τι λένε οι ίδιοι για την απόφασή τους | dete

Rock your beautiful life... μαζί με τους 1550! Παρόντες στο Pink The City 2019 - Τι λένε οι ίδιοι για την απόφασή τους

Συνέντευξη στην Βίκυ Μαυρομάτη

Οι 1550 είναι το απόλυτο rock συγκρότημα άρρηκτα πάντα συνδεδεμένο με την Πάτρα. Σε κάθε εμφάνισή τους καταφέρνουν να μεταφέρουν την ενέργεια και τη θετική τους αύρα ακόμα και στο πιο υποτονικό άτομο στο κοινό. Αυτή την ενέργεια λοιπόν αποφάσισαν να μεταδώσουν στο Pink The City 2019. Οι 1550 θα πλαισιώσουν τον περίπατο του Συλλόγου "Άλμα Ζωής" δίνοντας αφιλοκερδώς μία ξεχωριστή συναυλία με παλμό και δυναμισμό! Λίγο πριν τη μεγάλη γιορτή, ο Μηνάς Τσίγκος (φωνή) και ο Ρουσσέτος Δημητρόγλου (κιθάρες) "ανακρίθηκαν" όχι μόνο για τη διοργάνωση αλλά και για τα σχέδια τους!

H δημιουργία των 1550 ξεκινάει από το 1998. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας που κρατάει "ζωντανό" το συγκρότημα τόσα χρόνια;

Ρουσσέτος: Μια από τις Αρχές μας , είναι να βάζουμε το Εμείς πάνω από το Εγώ. Δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου,αλλά ξέρεις το να μοιράζεσαι τις νίκες , της αποτυχίες τις ανησυχίες είναι ένα από τα σπουδαία πράγματα της ζωής .

Μηνάς: Μια μπάντα λειτουργεί σαν μια ερωτική σχέση, θυελώδης μάλιστα,σε ότι έχει να κάνει με σκαμπανεβάσματα στις διαπροσωπικές σχέσεις . Ωστόσο κύρια συστατικά για την επιβίωση μια μπάντας είναι το κοινό "θέλω",η κοινή πορεία και η ενότητα όταν τα πράγματα δεν πάνε πολύ καλά η και πολύ καλά...!

 

Έχετε συνεργαστεί με μεγάλα και πολλά ονόματα του χώρου. Ποια συνεργασία όμως θα μπορούσατε να πείτε πως σας έμεινε αξέχαστη και για ποιο λόγο;

Ρουσσέτος: Η αλήθεια είναι ότι για τα τόσα πολλά χρόνια που υπάρχουν οι 15 50 οι συνεργασίες είναι μετρημένες στα δάκτυλά. Όμως είμαστε περήφανοι για τις περισσότερες από αυτές.  Αν είχα να διαλέξω κάποιες σίγουρα θα ήταν ο ένας συν, χρόνος που περάσαμε με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου περιοδεύοντας σε Ελλάδα και Κύπρο και κάνοντας πάνω από 100 συναυλίες και εμφανίσεις και με συμμετοχή μας με δυο τραγούδια μας στον δίσκο του Μετωπική . Ακόμη η συμμετοχή μας με δυο τραγούδια μας στην τελευταία ολοκληρωμένη ταινία του αείμνηστου βραβευμένου μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου και βέβαια δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε ποτέ και τις ευρωπαϊκές εμφανίσεις μας και την συμμετοχή μας στα άλμπουμ του φίλου μας Παντελή Παντελίδη που μας άφησε τόσο πρόωρα .

 

Δεν θα ήθελα να μου αποκαλύψετε το πώς προέκυψε το όνομα τον 1550 γιατί ξέρω πως δεν το κάνετε ποτέ. Θα μου πείτε όμως το λόγο που κρύβεται πίσω από αυτή τη "μυστικότητα";

Ρουσσέτος: Δεν υπάρχει μυστικότητα απλά είναι μια δικιά μας προσωπική ιστορία όπου έχουμε αποφασίσει να την κρατήσουμε για εμάς μέχρι το τέλος του ταξιδιού.

Υπάρχουν στιγμές που διαφωνείτε μουσικά; Κι αν ναι, πώς τις αντιμετωπίζετε;

Μηνάς:  Διαφωνίες σαφώς υπάρχουν όμως πάντα στα πλαίσια της δημιουργίας και του κοινού καλού για την μπάντα και τον κόσμο μας .

Ρουσσέτος: Υπάρχουν αν δεν υπήρχαν μάλλον θα κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας . Αλλα πάνω από ολα είναι η ομοψυχία και το κοινό καλό.

Είναι γνωστό πως ο τραγουδιστής του συγκροτήματος έχει αλλάξει αρκετές φορές. Γιατί πιστεύετε πως συμβαίνει αυτό και πώς καταλήξατε στην φωνή του Μηνά;

Ρουσσέτος: Θα πω μόνο ότι τους δύο τραγουδιστές που αποχώρησαν από την μπάντα (Στέφανος Λυγκοβανλής και Αλέξανδρος Μίχος ) θα τους έχουμε πάντα στην καρδιά μας και θα τους τιμούμε παίζοντας τραγούδια που δημιουργήσαμε παρέα. Όμως είμαστε τυχεροί και πολύ χαρούμενοι που συναντήσαμε τον Μηνά και που πορευόμαστε παρέα. Για εμένα όπως έχω πει πάρα πολλές φορές είναι η φωνή που πάντοτε ήθελα να έχω !

 

Τι περιμένουμε από το μέλλον; Υπάρχει κάποια νέα δισκογραφική δουλεια σε εξέλιξη;

Μηνάς: Από το καλοκαίρι είμαστε σε περίοδο δημιουργίας και γενικά ανανέωσης! Επίσης συγκεντρώνουμε υλικό και στόχος μας είναι να κυκλοφορήσουμε τον 6ο μας δίσκο μέσα στο 2020 .

Πώς προέκυψε η πρόταση να πλαισιώσετε το Pink The City αυτή την Κυριακή και ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να περάσετε στον κόσμο με τη συγκεκριμένη εμφάνιση που σίγουρα διαφέρει από όλες τις υπόλοιπες;

Ρουσσέτος: Κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής μας περιοδείας, μας έγινε μια πρόταση από το Άλμα ζωής και εμείς για όσους τυγχάνει να μας ξέρουν δεν θα μπορούσαμε να σκεφτούμε το ενδεχόμενο να μην την αποδεχτούμε και μάλιστα με μεγάλη χαρά. Και ευχαριστούμε τους ανθρώπους του οργανισμού που μας προτίμησαν και μας εμπιστεύονται στο να  είμαστε  και εμείς ένα μέρος αυτής της φανταστικής προσπάθειας που κάνουν κάθε μέρα και όλο το χρόνο.

Μηνάς: Το μήνυμά μας είναι ακριβώς ότι γράφει τα τελευταία δυο χρόνια μια από τις μπλούζες που φοράω στις εμφανίσεις μας... "[email protected]&#k cancer". Η πρόταση μας έγινε το καλοκαίρι και εμείς προφανώς χωρίς δεύτερη σκέψη δεχτήκαμε με χαρά και ιδιαίτερη τιμή την πρόσκληση.  Οφείλουμε όσοι έχουμε την δυνατότητα με κάθε ευκαιρία να προσφέρουμε όπου αξίζει ότι μπορούμε !

 

Για να πείτε το "ναι" σε έναν τέτοιο θεσμό δείχνει σίγουρα πως είστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι και θέλετε να συνδράμετε και εσείς σε αυτή την προσπάθεια. Εκτός λοιπόν από τον καρκίνο του μαστού, για ποια άλλα ζητήματα θα θέλατε και θα μπορούσατε να αφυπνίσετε τον κόσμο;

Ρουσσέτος: Εμείς είμαστε ένα συγκρότημα που μέσα από την στάση του και τα τραγούδια,πρεσβεύει την ενότητα και όχι τον διχασμό ,τον έρωτα και την αγάπη και όχι την φτήνια .Ακόμη  την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη κάτω όμως από ηθικές βάσεις και μακρυά προπάντων από κομματικές σχέσεις προς πάσα πλευρά και κατεύθυνση .

 

Ποιες είναι οι προσδοκίες σας λοιπόν γι αυτή την Κυριακή;

Μηνάς: Προσδοκία μας είναι ο θεσμός να συνεχίσει να δυναμώνει και να συνεχίσει το τόσο σημαντικό του έργο ! Τώρα αν σε αυτό βοηθήσουν έστω και στο ελάχιστο οι 15 50 τότε θα έχουμε εκπληρώσει σίγουρα τον στόχο μας !

Ρουσσέτος: Rock your beautiful life!

(από εφημερίδα Κόσμος)