Ριγκατόνι με σάλτσα από ντοματίνια, ελιές, φέτα

12.03.2021 / 9:33
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
rigatoni-elies-ntomata-500-960x480

Η συνταγή για τα ριγκατόνι με σάλτσα από ντοματίνια, ελιές, φέτα και ρίγανη είναι το πιο νόστιμο πιάτο που μπορείτε να φτιάξετε για το τραπέζι σας.

Yλικά

300 γραμμ. ριγκατόνι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
20 ντοματίνια
200 ml χυμό ντομάτας
15 ελιές Καλαμών
2 κουταλιές της σούπας κρεμμυδάκι φρέσκο
Τρίχρωμες πιπεριές (προαιρετικά)
2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
200 γραμμ. φέτα θρυμματισμένη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Φρέσκο βασιλικό

Διαδικασία

Βράζετε τα ριγκατόνι σε μπόλικο αλατισμένο νερό, 2 λεπτά λιγότερο από ότι λέει η συσκευασία. Σουρώνετε και ραντίζετε με ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Εν τω μεταξύ, όσο βράζουν τα ζυμαρικά σε ένα βαθύ τηγάνι και βάζετε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, σοτάρετε για 2-3 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφήνετε να βγάλουν τα υγρά τους.

Προσθέτετε μια κουταλιά της σούπας από το νερό που βράζουν τα ριγκατόνι. Σε αυτό το σημείο, αν θέλετε, προσθέτετε πιπεριές σε κομμάτια. Προσθέτετε τον χυμό ντομάτας και τα βρασμένα ριγκατόνι και μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά.

Αφαιρείτε τα κουκούτσια από τις ελιές, κόβετε σε φιλετάκια και προσθέτετε στο τηγάνι. Βάζετε την μισή ποσότητα θρυμματισμένης φέτας, ανακατεύετε, αλατοπιπερώνετε. Σερβίρετε σε μια πιατέλα, πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, ρίγανη και την υπόλοιπη θρυμματισμένη φέτα από πάνω.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα