Ρεβεγιόν, Θεοφάνια και… παραλίες θα κρίνουν τα μέτρα -Οι ειδικοί περιμένουν την πορεία των κρουσμάτων

11.01.2021 / 9:33
¸ëåã÷ïé áðü ôçí Ôñï÷áßá ãéá ôçí ôÞñçóç ôùí ìÝôñùí ôï ðñùß ôïõ ÓáââÜôïõ 7 Íïåìâñßïõ 2020, êáèþò ç ÷þñá ìðÞêå åðéóÞìùò óå êáèåóôþò ãåíéêåõìÝíïõ lockdown. Ïé Üíäñåò ôçò Ôñï÷áßáò ðñïâáßíïõí óå óõóôÜóåéò óå ïäçãïýò êáé ðåæïýò. Ç Áóôõíïìßá âñÝèçêå óå 38 óçìåßá óå üëç ôçí ÁèÞíá, ìåôáîý ôùí ïðïßùí êáé óôá óçìåßá åîüäïõ ôçò ðüëçò.
(EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Ανησυχία για περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού έχουν προκαλέσει στις υγειονομικές Αρχές ο εορτασμός των Θεοφανίων, όπου παρατηρήθηκε σε αρκετές περιπτώσεις έντονος συνωστισμός, αλλά και η κοσμοσυρροή στις παραλίες τις τελευταίες ημέρες που έγινε θέμα ακόμα και στο Reuters.

Τα παραπάνω σε συνδυασμό και με τα κρυφά ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς που δεν τηρήθηκε κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο θα διαμορφώσουν την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, την οποία αναμένουν τις προσεχείς ημέρες οι λοιμωξιολόγοι προκειμένου να εισηγηθούν μερική άρση του lockdown ή παράταση των μέτρων. Υπενθυμίζεται ότι με βάση τα τωρινά δεδομένα τα περιοριστικά μέτρα θα βρίσκονται σε ισχύ έως τις 18 Ιανουαρίου.


Παράλληλα, ολοένα και περισσότερες περιοχές της χώρας βρίσκονται σε αυστηρό τοπικό lockdown, με την Γενική Γραμματεία Πολιτική Προστασία χθες να ανακοινώνει την παράταση των μέτρων σε Δυτική Αττική, Κοζάνη, Ροδόπη και Κάλυμνο, όπου το ιικό φορτίο παραμένει αυξημένο.

Σύψας: Ενδεχόμενο παράτασης του lockdown για δύο εβδομάδες λόγω της κοσμοσυρροής του Σαββατοκύριακου
Την ίδια ώρα, καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας, Νίκος Σύψας μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στον έντονο συνωστισμό που παρατηρήθηκε σε πάρκα, πλατείες, βουνά και στο παραλιακό μέτωπο κρούοντας το καμπανάκι του κινδύνου, επισημαίνοντας ότι η κοσμοσυρροή που παρατηρήθηκε το Σαββατοκύριακο μπορεί να οδηγήσει στην παράταση του lockdown για άλλες δύο εβδομάδες.

«Με την κοσμοσυρροή που παρατηρήθηκε, θα πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή για δύο ακόμα εβδομάδες», τόνισε ο κ. Σύψας. «Η καμπύλη της πανδημίας σταμάτησε να είναι καθοδική, ιδίως στην Αττική έχει επιπεδωθεί. Ξέρουμε ότι έχει επεκταθεί η επιδημία σε νέους 25 έως 35 και ότι έχουμε αυξημένες εισαγωγές στα νοσοκομεία από τα Χριστούγεννα», είπε επίσης.

Όπως προαναφέρθηκε η εξόρμηση των Ελλήνων στις παραλίες εν μέσω lockdown έγινε θέμα ακόμη και στο πρακτορείο Reuters. «Οι Έλληνες απέδρασαν από το lockdown για να πάνε στην παραλία, με τη θερμοκρασία να είναι στα ύψη», γράφει στον τίτλο του το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα