Ρεβεγιόν Χριστουγέννων: Όλα τα μέτρα – Χιλιάδες αστυνομικοί στους δρόμους

24.12.2020 / 19:56
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 76

α ρεβεγιόν σύμφωνα με όσα μέτρα έχουν ανακοινωθεί θα πρέπει να έχουν λίγους και καλούς. Με άλλα λόγια, έως 9 άτομα από έως δυο οικογένειες στο γιορτινό τραπέζι της παραμονής και ανήμερα τα Χριστούγεννα. 

Όλα πρέπει να έχουν τελειώσει έως τις 10 το βράδυ το αργότερο αφού από εκείνη την ώρα έως τις 5 το πρωί απαγορεύεται η κυκλοφορία.

Ο τρόπος για να μεταβείτε στο ρεβεγιόν είναι με sms στο 13033 με τον κωδικό 6. Sms θα πρέπει να στείλετε και επιστρέφοντας στο σπίτι σας.Advertisemen

Ανήμερα τα Χριστούγεννα 

Η σύσταση είναι αν αποφασίσετε να μεταβείτε σε κάποιο σπίτι να το κάνετε το μεσημέρι αφού και στις 25 Δεκεμβρίου απαγορεύεται η κυκλοφορία μετά τις 10 το βράδυ.

Και ανήμερα τα Χριστούγεννα πρέπει να είναι μέχρι 9 άτομα στο τραπέζι από έως δυο οικογένειες.

Πως θα πάτε στην εκκλησία

Η θεία λειτουργία των Χριστουγέννων θα γίνει στις μικρές εκκλησίες με 25 πιστούς και στους μητροπολιτικούς ναούς θα επιτρέπονται τα 50 άτομα.

Για τον λόγο αυτό σε πολλές ενορίες έχει ζητηθεί από τους πιστούς να δηλώσουν συμμετοχή στην θεία λειτουργία ενώ σε άλλους έχει αποφασιστεί μόλις συμπληρώνεται ο επιτρεπόμενος αριθμός να κλείνουν οι πόρτες. Η μάσκα είναι υποχρεωτική μέσα στην εκκλησία. 

5.000 αστυνομικοί στους δρόμους

Περίπου 5.000 αστυνομικοί θα επιτηρούν τα περιοριστικά μέτρα με πλόκα παντού. Drones επίσης θα επιτηρούν την κίνηση αλλά και όσους αποφασίσουν να κάνουν πάρτι σε ταράτσες και πλατείες. Ειδικά από τις 10 το βράδυ οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί και θα γίνονται μπλόκα παντού.

Όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος:«Η αστυνομία θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στις μετακινήσεις μετά τις 22.00 το βράδυ και δεν αποκλείεται να προχωρήσουμε και σε διακοπή κυκλοφορίας σε κεντρικούς οδικούς άξονες ώστε να ελεγχθούν όλοι αυτοί που μετακινούνται εκείνες τις ώρες. Όπου διαπιστωθούν παραβάσεις, θα επιβληθεί πρόστιμο 300 ευρώ».

Μπλόκα έχουν στηθεί σε:

· διόδια

· κομβικά σημεία στο οδικό δίκτυο,

· εισόδους-εξόδους των πόλεων,

· υπεραστικά λεωφορεία και ΚΤΕΛ, πλατείες

· και οπουδήποτε μπορεί να δημιουργηθεί συγχρωτισμός.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα