Ρεφενέ – Μωμολογίες 2024 στον κήπο του Πολύεδρου

14.06.2024 / 7:37
880393

Ψηφίσαμε ή δεν ψηφίσαμε; Ιδού η απορία, γιατί με 60% αποχή δεν τη λες ακριβώς και… ψηφοφορία. Κι αν αυτό το 60% σημαίνει επιπλέον και αποδοκιμασία των πολιτικών κομμάτων, που βαδίζουμε κύριοι; Μ’ αυτά τα υπαρξιακά ερωτήματα και τον καύσωνα μεσοβδόμαδα που προβλέπουν οι μετεωρολόγοι –το Ρεφενέ- σας καλεί στο κήπο του “Πολύεδρου” να γελάσετε.
Οκτώ σατιρικά μονόπρακτα, οκτώ διαφορετικών συγγραφέων, συνθέτουν οκτώ εικόνες από τον τραγέλαφο που ζούμε τα τελευταία χρόνια. Η θεατρική ομάδα του Ρεφενέ που διοργανώνει 16 χρόνια τώρα το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Μώμος ο Πατρεύς, διαλέγει για 2η συνεχόμενη χρονιά βραβευμένα 10λεπτα, από τις διοργανώσεις του Μώμου, και τα παρουσιάζει στο κοινό, με το δικό της τρόπο.

Κάμετε τα κουμάντα σας το λοιπόν, φίλοι συμπολίτες, να βρείτε τραπέζι κι άμα δείτε ανάμεσα στους “ήρωες” κάποιο γείτονα ή γνωστό σας, μη το μαρτυρήσετε, δεν είναι σωστό. Εμείς μαζευόμαστε να γελάσουμε, να ακούσουμε λίγο μουσική κι όποιος θέλει να προχωρήσει σε προχωρημένες σκέψεις, το κάμει λίγο αργότερα… που πέφτει και η ζέστη.

Τα μονόπρακτα:

  1. “Οδός Σκουφά” Γιάννη Ξανθούλη (Μώμος 2010/Βραβείο Κοινού)
  2. “O Tempora O Mores” Γεωργίας Δάλκου (Μώμος 2022/Βραβείο Κειμένου)
  3. “Πάει η… Κίτσος” Γιώργου Γαλίτη (Μώμος 2020/2ο Βραβείο Καλύτερου 10λέπτου)
  4. “Όλο το Ρωμαίο και Ιουλιέτα του Σαίξπηρ σε 10 λεπτά” Adam Long, Daniel Singer, Jess Winfield/ (Μώμος 2023/1ο Βραβείο Καλύτερου 10λέπτου)
  5. “Το Σταυροπόδι” Έλενας Χουσνή (Μώμος 2021/Βραβείο Κειμένου)
  6. “Ένα Ανυπεράσπιστο Πλάσμα” Άντον Τσέχωφ – Νηλ Σαϊμον (Μώμος 2011/Βραβείο Κοινού)
  7. “Μικρές Αγγελίες” Άκη Δήμου (Μώμος 2023/Βραβείο Κειμένου)
  8. “Το Νεφρό” Μάριου Ποντίκα (Μώμος 2009 & 2023/Βραβείο Επιλογής Κειμένου) Ανάμεσα στα μονόπρακτα θα ακουστούν μουσικά θέματα από το σαξόφωνο του μαέστρου Γιώργου Κατσαρού.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα