Red velvet pancakes με παντζάρι

13.02.2021 / 17:55
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
89aa5703-df4e-4358-ae1f-91023b7e7ac9

Υλικά
120 γρ. παντζάρια
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
130 ml γάλα
1 αβγό χτυπημένο
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. σούπας baking powder
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
2 κουτ. σούπας ζάχαρη

Διαδικασία
Βράζουμε τα παντζάρια για 6′ και τα σουρώνουμε. Τα βάζουμε μαζί με το γάλα σε ένα μούλτι και τα πολτοποιούμε.

Τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το αβγό και το λάδι και τα ανακατεύουμε με ένα αβγοδάρτη ή ένα πιρούνι. Ρίχνουμε τα ξηρά υλικά (αλεύρι, baking powder, αλάτι, ζάχαρη) σε ένα άλλο μπολ και τα ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε μέσα το μίγμα με το παντζάρι και ανακατεύουμε καλά. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αλείφουμε ελάχιστο ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε μιάμιση κουτ. σούπας από το μίγμα και το απλώνουμε λίγο στο τηγάνι με το κουτάλι. Μόλις το pancake αρχίζει να φουσκώνει, το αναποδογυρίζουμε και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και οι δύο πλευρές.

Σερβίρουμε με μέλι, σιρόπι σφενδάμου, σιρόπι σοκολάτας, φρούτα ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή μας!

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα