Ράβε… ξήλωνε στην οδό Βύρωνος στην Παραλία Πατρών- Αγανάκτησαν οι κάτοικοι

18.12.2022 / 10:27
1300

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ Π.ΚΟΛΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

antrekoll@hotmail.com

Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι στην Παραλία Πατρών και συγκεκριμένα όσοι διαμένουν κατά μήκος της οδού Βύρωνος στην περιοχή της Παραλίας και των καθέτων, σε αυτήν, οδούς. Οι δρόμοι της περιοχής είναι εδώ και πάνω από έξι μήνες σκαμμένοι, γεμάτοι από λακκούβες και χώματα. Τι έχει συμβεί;

Οι εργασίες του Δήμου

Στις αρχές του 2022 ο Δήμος και συγκεκριμένα το τμήμα Έργων Υποδομής,  προχώρησε σε  έργα αποκατάστασης του οδοστρώματος λόγω της κακής κατάστασης αυτού. Το μόνο όμως που πρόλαβαν να κάνουν τα συνεργεία ήταν να προχωρήσουν σε απόξεση στο άνω τμήμα της οδού Βύρωνος και σε τοποθέτηση μιας ασφαλτικής στρώσης.

Η παροχή νερού στην συγκεκριμένη περιοχή της Παραλίας ήταν προβληματική. Έτσι τα συνεργεία του Δήμου αφού έλαβαν γνώση ότι εκκρεμεί έργο της ΔΕΥΑΠ για αντικατάσταση σωλήνων ύδρευσης, σταμάτησαν τις εργασίες τους. 

Η σκυτάλη στην ΔΕΥΑΠ

Την σκυτάλη πήραν τα συνεργεία της ΔΕΥΑΠ  που πράγματι προχώρησαν  στην αντικατάσταση των σωλήνων ύδρευσης για να επιδιορθώσουν το πρόβλημα που υπήρχε  με το νερό. Οι εργασίες αυτές ολοκληρώθηκαν τον περασμένο Ιούνιο.  Από τότε όμως οι δρόμοι έμειναν έτσι σκαμμένοι και με λακκούβες αφού το έργο για την αποκατάσταση των οδών εκκρεμεί και δεν έχει καν ξεκινήσει. 

Σύμφωνα με τον Δήμο έχει υπάρξει μια τεχνική δυσκολία, ένα εμπόδιο που «κόλλησε» την έναρξη των εργασιών και που από τότε δεν έχει ξεπεραστεί  για κακή τύχη των κατοίκων.

Σύμφωνα με την αντίπερα όχθη, πότε η ΔΕΥΑΠ ρίχνει το μπαλάκι στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, πότε η υπηρεσία του Δήμου στην ΔΕΥΑΠ και πότε δεν υπάρχουν χρήματα για να ξεκινήσει το έργο. Αυτές είναι οι δικαιολογίες που τους λένε (σύμφωνα με τους κατοίκους) όταν τους ρωτάνε τι γίνεται με το θέμα τους. 

Α. Τογιοπούλου: «Έχουν δίκιο οι κάτοικοι»

«Η αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής αυτής της Παραλίας είναι απολύτως δικαιολογημένη.

Τους κατανοούμε και έχουν δίκιο να φωνάζουν για αυτό και η δημοτική αρχή, αλλά και προσωπικά εγώ τους έχουμε ζητήσει συγνώμη για αυτή την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί» τονίζει η αρμόδια αντιδήμαρχος για τα ζητήματα του συγκεκριμένου δημοτικού διαμερίσματος, Αναστασία Τογιοπούλου.

Η ίδια μιλώντας στον «Νεολόγο» των Πατρών είναι καθησυχαστική αφού όπως εξηγεί υπάρχει ανάδοχος για το έργο και μέσα στο επόμενο διάστημα, ίσως και πριν τον ερχομό του νέου έτους, οι εργασίες για την αποκατάσταση της ασφάλτου, θα έχουν ξεκινήσει.

 «Η ταλαιπωρία τους φτάνει στο τέλος της. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα και μάλιστα η άσφαλτος που θα μπει δεν θα παρουσιάζει προβλήματα σε διάφορα σημεία της και έτσι το έργο σύντομα θα ολοκληρωθεί».

*Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Νεολόγος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα