Ράμα σε Κλίντον: Οι Αλβανοί είναι ο πιο φιλοαμερικανικός λαός

04.07.2023 / 7:21
Bill_Clinton

Θερμή υποδοχή επεφύλαξε στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα.

Ο Μπιλ Κλίντον, το όνομα του οποίου στην Αλβανία είναι συνδεδεμένο με την επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Σερβία το 1999 και την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, έφτασε σήμερα στη γειτονική χώρα για διήμερη επίσκεψη.

Προς τιμή του Αμερικανού Προέδρου, ο Αλβανός πρωθυπουργός οργάνωσε το απόγευμα δημόσια εκδήλωση στην κεντρική πλατεία των Τιράνων στην οποία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, του κράτους, των πολιτικών κομμάτων, των θρησκευτικών κοινοτήτων της χώρας, εκπρόσωποι του διαπιστευμένου στην Αλβανία διπλωματικού σώματος και πλήθος κόσμου.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Αλβανία, ο Έντι Ράμα χαρακτήρισε τον Μπιλ Κλίντον ως παγκόσμιο ηγέτη και αναφέρθηκε στην «ιστορική δικαίωση του αλβανικού έθνους σχετικά με την υπόθεση του Κοσσυφοπεδίου» η οποία όπως είπε είναι προσωπικό έργο του Κλίντον. Είπε ακόμα ότι «οι Αλβανοί είναι ο πιο φιλοαμερικανικός λαός και εσείς», είπε απευθυνόμενος στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, «ο μεγαλύτερος φίλος μας μεταξύ των Αμερικανών προέδρων».

Στη συνέχεια χαιρέτησαν στην εκδήλωση ομάδα νέων από το Κοσσυφοπέδιο που φέρουν ως όνομά τους το όνομα του Μπιλ Κλίντον και της συζύγου του Χίλαρυ.

Στην παρέμβασή του ο Μπιλ Κλίντον ξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τα όσα μεσολαβούν τελευταία στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου. Ο Έντι Ράμα τίμησε τον 42ο πρόεδρο των ΗΠΑ με το παράσημο «Το αστέρι της ευγνωμοσύνης για δημόσιο έργο».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα