Ράμα για το ψήφισμα του ΕΛΚ: Σε ποιες αλβανικές αρχές απευθύνετε το ψήφισμα;

06.09.2023 / 11:34
Albanian Prime Minister Edi Rama delivers a speech during a news conference in Tirana, Albania, October 18, 2019 REUTERS/Florion Goga

Το ψήφισμα του Ευρωπαικού Λαϊκού Κόμματος δια του οποίου ομόφωνα ζητεί από τα Τίρανα την ορκωμοσία του Φρέντι Μπελέρη στην θέση του δημάρχου Χιμάρας ενόχλησε τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα.

Σε δήλωσή του ο Ράμα στάθηκε στη διατύπωση του ψηφίσματος ότι «καλούμε τις αλβανικές αρχές» για να υπογραμμίσει, σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο, ότι «σε ποιες αλβανικές αρχές απευθύνετε το ψήφισμα;» και να συνεχίσει ότι στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι ενημερωμένοι ότι το θέμα δεν αποτελεί εκλογική υπόθεση αλλά δικαστική και τα δικαστήρια έχουν απορρίψει ένα τέτοιο αίτημα».

Στο ίδιο ύφος ο Έντι Ράμα προσθέτει ότι «τα όργανα δικαιοσύνης που αποφάνθηκαν κατ’ αυτόν τον τρόπο, ιδρύθηκαν με την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ και της Ε.Ε. και υποστηρίζονται απ αυτούς σθεναρά στην μέχρι τώρα θαυμάσια λειτουργία τους κατά της διαφθοράς και οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα.

Για να καταλήξει ότι αν κριθεί αναγκαίο στην κυβέρνησή του είναι «κάτι περισσότερο από έτοιμοι να εξασφαλίσουμε στην ανώτερη ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ενημέρωση επί του θέματος σε κάθε μορφή και κάθε στιγμή».

Νωρίτερα μιλώντας στην σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος του είχε υποστηρίξει ότι «η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης αποτελεί το μεγάλο ευρωπαϊκό στοίχημα για το κόμμα και την κυβέρνησή του».

Τέλος, δεν παρέλειψε, ωστόσο, να επιτεθεί στον προφυλακισμένο δήμαρχο Χιμάρας με τον ισχυρισμό ότι «τον χρησιμοποιούν ποικιλοτρόπως διάφοροι εξ΄ Ελλάδας και Αλβανίας, εφόσον», όπως είπε, «ελέγχουν μέχρι και την ιστοσελίδα του στο Facebook για δικούς τους λογαριασμούς».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα