Ράλι Ακρόπολις: Κλειστό το κέντρο της Αθήνας – Θα κινητοποιηθούν πάνω από 1.000 αστυνομικοί

06.09.2021 / 18:17
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 4

Στο ρυθμό του Ράλι Ακρόπολης θα βρεθεί την Πέμπτη (9/9) η Αθήνα, η οποία θα μετατραπεί σε αποκλεισμένη πόλη, για 10 ολόκληρες ώρες, καθώς για πρώτη φορά η διοργάνωση ξεκινά από την Ακρόπολη και με πρώτη «ειδική διαδρομή» στην πλατεία Συντάγματος.

Αυτό θα έχει ως αναμενόμενη συνέπεια μια αναστάτωση στην πρωτεύουσα, γεγονός που αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα τη Δευτέρα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπό το νέο υπουργό, Τάκη Θεοδωρικάκο, και τη συμμετοχή του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Μιχάλη Καραμαλάκη, και όλων των επικεφαλής των αρμόδιων αστυνομικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στη σύσκεψη συζητήθηκε ο σχεδιασμός των μέτρων που θα διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης και την προστασία των θεατών, των επισήμων και ταυτόχρονα την τήρηση μέτρων για την Covid-19.

Όπως δήλωσαν και ο κ. Θεδωρικάκος και ο κ. Αυγενάκης, εκτιμάται ότι την έναρξη του αγώνα θα παρακολουθήσουν πάνω από 500 εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο και θα είναι μια πολύ μεγάλη προβολή για τη χώρα, γι’ αυτό η επιτυχία του σε όλα τα επίπεδα, αποτελεί στοίχημα για την κυβέρνηση.

Ο κ. Αυγενάκης χαρακτήρισε το Ράλι Ακρόπολις «ολυμπιάδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού», ενώ ο κ. Θεοδωρικάκος είπε: «Ύστερα από οκτώ χρόνια ένα πολύ μεγάλης, παγκόσμιας σημασίας γεγονός του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το Ράλι Ακρόπολις, πραγματοποιείται στην Ελλάδα. Η πρωτοβουλία ανήκει στο υφυπουργείο Αθλητισμού, στον κ. Αυγενάκη και η έγκριση και η ενίσχυση με όλα τα μέσα [ήταν] απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη… Αναμένεται να υπάρξουν περί τα 500 εκατομμύρια τηλεθεατές και ασφαλώς η εικόνα που θα εκπέμψει η πατρίδα μας, έχει πολύ μεγάλη σημασία. Είναι μία τεράστια προβολή που ενισχύει την ακτινοβολία και το κύρος της χώρας».

Στην έκβαση αυτής της υπόθεσης, επεσήμανε ο υπουργός, η Ελληνική Αστυνομία έχει έναν ιδιαίτερο ρόλο, καθώς το γεγονός θα μεταδίδεται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αύριο θα ανακοινωθούν αναλυτικά τα μέτρα και οι διακοπές κυκλοφορίας από την Τροχαία Αττικής, ενώ ο κ. Θεοδωρικάκος απηύθυνε παράκληση σε όλους τους πολίτες «να ενημερωθούν και να πάρουν υπόψη τους τα μέτρα που θα ληφθούν, γιατί αυτά τα μέτρα θα επηρεάσουν για ένα τριήμερο τη ζωή στο κέντρο της Αθήνας».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα