Πύργος: Συνάντηση με τους γυμναστές του Προγράμματος «Άθληση για Όλους» ενόψει της έναρξης

07.01.2021 / 12:21
13604g (1)

Συνάντηση με τους γυμναστές που το προσεχές διάστημα θα απασχοληθούν στην υλοποίηση του Προγράμματος «Άθληση για Όλους» είχε την Τρίτη (5/1) ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.


Παρουσία και του προέδρου της Δ.Η.Κ.Ε.Π. Χρήστου Δημόπουλου, φορέα που σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού υλοποιεί στους χώρους των αθλητικών εγκαταστάσεων, με δωρεάν συμμετοχή των μετεχόντων, τις δράσεις του προγράμματος, καθώς και του εντεταλμένου συμβούλου για θέματα Αθλητισμού του Δήμου Γιάννη Αργυρόπουλου.

Στην προγραμματισμένη για την προσεχή Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, ο κ. Αντωνακόπουλος επεσήμανε πως σκοπός των προγραμμάτων αυτών είναι η βελτίωση της φυσικής – κινητικής κατάστασης όλων των πολίτων του Δήμου μας από Καθηγητές και Καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής.

Τονίζοντας ότι “Την είσοδο του Δήμου Πύργου στην υλοποίηση τέτοιων προγραμμάτων την είχαμε μαζί με άλλες πολλές και πολυποίκιλες παρεμβάσεις σε αθλητικά θέματα, μέσα στο προεκλογικό ήδη πρόγραμμα μας. Μέσα στην δυστυχώς τεράστια και καταθλιπτική απόσυρση του κόσμου από πολλά, λόγω της γενικότερης κατάστασης, δεν πρέπει κανείς να ξεχνά ότι η άθληση κι η γυμναστική προσφέρει εκτός από ευεξία, χαρά και αισιοδοξία, κι έτσι έχει σημαντική αξία. Να υπενθυμίσουμε πως φυσικά δεν είναι τυχαίο πως οι αρχαίοι Έλληνες είχαν πλήρως συνδεδεμένο με τον τρόπο ζωής τους τον αθλητισμό, όπως και τη μουσική.

Με την υλοποίηση τέτοιων προγραμμάτων θέλουμε να κινητοποιήσουμε διάφορα κοινωνικά στρώματα. Ακόμα και μεγαλύτερων ηλικιών. Έχουμε μάλιστα υπόψη μέσα στο πλαίσιο αυτό να μετάσχουμε ακόμα π.χ. και σε προγράμματα που απευθύνονται σε πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας από κάποιο όριο και πάνω, προκειμένου να εξοικειωθούν στην χρήση λειτουργιών κινητών τηλεφώνων, smartphones, tablets, και να μάθουν να λειτουργούν τις πιο χρηστικές εφαρμογές επικοινωνίας και διευκόλυνσης της καθημερινότητας. Ώστε κάποιοι που δεν έχουν γνώση κι εμπειρία με τέτοιες νέες και τόσο διαδεδομένες τεχνολογίες, να έχουν την ευκαιρία να ζήσουν και αυτοί στον σύγχρονο κόσμο της ηλεκτρονικής επαφής, ενημέρωσης και εξυπηρέτησης. Συνολικότερα, είναι πολύ σημαντικό ότι δίνει την ευκαιρία σε μεγάλο κομμάτι του κόσμου να γίνει πιο μαζικός, πιο κοινωνικός, να βγει από το “καβούκι” που έχει κλειστεί, να έχει ερεθίσματα της σκέψης μέσα από αυτή την κοινωνικοποίηση. Να φύγουμε από αυτό τον άκρατο ατομισμό που έχει περάσει σε τόσο ευρεία στρώματα, που τελικά δημιουργεί μια κατάσταση εθνικής μελαγχολίας!”

Από την πλευρά τους, οι παρευρισκόμενοι γυμναστές, μεταξύ άλλων συνεχάρησαν το Δήμο για την κίνηση του να μετάσχει στην υλοποίηση του προγράμματος αυτού. Ενώ έκαναν και κάποιες προτάσεις γύρω από την καλύτερη λειτουργία του σε συγκεκριμένα σημεία.

Οι τομείς του προγράμματος

Για πληροφορίες και εγγραφές, στα τηλέφωνα και στην ηλεκτρονική διεύθυνση των υπευθύνων των τμημάτων όπως παρατίθενται.

 • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΜΑΚΗΣ E mail: makiskok9@gmail.com,
  Τηλέφωνο: 6979795307 και ΒΑΡΖΕΛΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ E mail:
  giannisvarze@gmail.com, Τηλέφωνο 6981 802220
 • ΜΠΑΣΚΕΤ: ΛΕΒΕΝΤΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ E mail leventouris@yahoo.com
  Τηλέφωνο: 6978 996481, 26210 25812
 • ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (ΣΤΙΒΟΣ): ΚΟΥΤΣΟΥΝΗ ΧΑΡΑ Ε mail:
  koutsounixara@gmail.com, Τηλέφωνο: 6975 706874
 • ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: ΤΣΑΝΤΙΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ E mail:
  sakeltsant@yahoo.gr, Τηλέφωνο: 6980 109254
 • ΑΣΚΗΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ (ΧΟΡΟΣ-ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ): ΤΣΑΝΤΙΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ E
  mail: sakeltsant@yahoo.gr, Τηλέφωνο: 6980 109254
 • ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ: ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
  Ε mail: vikukanelopoulou@gmail.com, Τηλέφωνο 6978 824084
 • ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ Α.ΜΕ.Α: ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Ε
  mail: vikukanelopoulou@gmail.com, Τηλέφωνο 6978 824084

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα