Πύργος: Συναντήσεις του Αλ. Τσίπρα με Γ. Παναγιωτόπουλο και Ν. Γιαννάρου

24.05.2021 / 16:36
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
190664922_755270365144305_1078948619835100256_n

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε σήμερα, με τον Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Μουσειολογίας αλλά και την κ. Νίκη Γιάνναρου με βασικό θέμα το κλείσιμο των Σχολών στην Ηλεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για την συνάντηση:

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, είχε μεταξύ άλλων συνάντηση με τον κ. Γιώργο Παναγιωτόπουλο, Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Μουσειολογίας Πανεπιστημίου Πατρών και Αναπληρωτή προέδρου του Τμήματος.

Ο οποίος του παρέθεσε όλα τα στοιχεία σε αντιδιαστολή με την ανεξήγητη φαινομενικά επιμονή να καταργήσει το Τμήμα Μουσειολογίας και μάλιστα ως επιστέγασμα όλων αυτών τον ενημέρωσε για την ολοκληρωμένη κι επικαιροποιημένη πρόταση του για δημιουργία Ολυμπιακής Σχολής AEI στην Ηλεία (που μεταξύ άλλων περιλμαβάνει και  ίδρυση Σχολής Πολιτισμικών Σπουδών στον Πύργο), ως μέρος του Πανεπιστημίου Πατρών. Που ψευδόμενη η κυβέρνηση ότι «δεν υπάρχει καμιά άλλη πρόταση» δεν έκανε κι ούτε κάνει καμιά αναφορά σε αυτήν. Την οποία αυτή πρόταση – μελέτη όπως ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα κι ο παρόντας στη συνάντηση αυτή, Δήμαρχος Πύργου Παν. Αντωνακόπουλος έχει αποστείλει και ο Δήμος Πύργου (επίσης προς την Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως και προς τον Υφυπουργό κ. Συρίγο), ως μια ακόμα ένδειξη της αποδοχής και στήριξης αυτής. Μια πρόταση, υπενθυμίζεται, που ήδη στην αρχική της μορφή έχει υιοθετηθεί από τους φορείς της πόλης σε παλιότερη ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Πύργου, όπου την είχε παρουσιάσει ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση με τους αιρετούς του Νομού, είχε συνάντηση και με την κ. Νίκη Γιαννάρου η οποία τον ενημέρωσε εκτενώς για όλους τους αγώνες και τις ενέργειες που έχει κάνει κι η ίδια προσωπικά, αλλά κι άλλοι γονείς σπουδαστών, για την λειτουργία και παραμονή του Τμήματος στον Πύργο. Σε έντονο συγκινησιακό κλίμα, η κ. Γιαννάρου επεσήμανε μεταξύ άλλων πως «δεν θα δεχθώ εξαιτίας οποιασδήποτε κακής κι αστήρικτης απόφασης της πολιτείας, το παιδί μου να μην μπορέσει να ολοκληρώσει τις σπουδές και να μην πάρει το πτυχίο του»…  

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα