Πύργος: Μυροβλύζει η εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας στον Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου-Κάνουν λόγο για θαύμα

12.05.2021 / 9:03
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
panagia_odigitria1

Για ένα μικρό “θαύμα” μιλούν οι πιστοί στον Πύργο, καθώς τις τελευταίες ημέρες η εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου, μυροβλυζει…

Συγκεκριμένα και οι πιστοί, αλλά και οι ιερείς και οι επίτροποι αντιλήφθηκαν πως υπήρχε μια ευωδία στην εικόνα, ενώ εντόπισαν και σταγονίδια σε διάφορα σημεία της.

Μετά τον καθαρισμό της εικόνας προσεκτικά και πάλι μυρόβλυσε.
Πολύ γρήγορα το γεγονός αυτό έγινε γνωστό και αρκετοί πιστοί προσήλθαν να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας.

Σύμφωνα με πληροφορίες για το φαινόμενο αυτό ενημερώθηκε ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός που αναμένεται να επισκεφθεί τον Ιερό Ναό Αγ. Αθανασίου για να διαπιστώσει και ο ίδιος το γεγονός.

panagia odigitria2

Η εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας

Η εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας είναιο η  πιο παλαιά εικόνα του Ναού καθώς χρονολογείται από το πρώτο μισό του 19ου αιώνος.

Λεγεται δε ότι έφεραν από το Άγιο Όρος οι μοναχοί με  καράβι ως το Κατάκολο. Αφού ήρθαν σε διαπραγματεύσεις με διαφόρους επιτρόπους των τοπικών ναών δε συμφώνησαν και γύρισαν να φύγουν. Τότε σηκώθηκε μεγάλη φουρτούνα και το καράβι δεν μπορούσε να ξεκινήσει.

Τελικά ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Διπλάρης, ιερέας στο Ναό του Αγίου Αθανασίου αγόρασε την εικόνα 16 κολωνάτα.

Την Παρασκευή μετά το Πάσχα, την εορτή της Παναγίας της Ζωοδόχου Πηγής, η εικόνα μαζί με το λαό πορεύεται στους δρόμους της Ανατολικής πλευράς της πόλης για ευλογία.

ilialive.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα