Πύργος: «Λευκή Νύχτα» με Μιχάλη Χατζηγιάννη για να προσελκύσουν περισσότερο κόσμο 

15.07.2022 / 9:04
mxatzigiannis-main

Με μεγάλο στόχο να αυξηθεί η τουριστική κίνηση στην αγορά του Πύργου και γενικότερα σε όλη την πόλη, αποφέροντας οικονομικά οφέλη στην τοπική κοινωνία, ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου και ο πρόεδρος του Ηλίας Ξανθούλης διοργάνωσαν χθες μια συνάντηση με επαγγελματίες της πόλης, προκειμένου να αποφασιστούν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν, για να μπορέσει η πρωτεύουσα του Νομού να αποκτήσει μία ταυτότητα και να γίνει περισσότερο γνωστή σε όλο τον κόσμο.Όπως τόνισε ο κ. Ξανθούλης, τα πρώτα βήματα τα οποία θα γίνουν, είναι η τοποθέτηση σε σταθερά σημεία μέσα στην πόλη, χαρτών μεγάλου μεγέθους, όπου θα μπορεί ο επισκέπτης να βλέπει τα κυριότερα σημεία τα οποία μπορεί να επισκεφτεί και φυσικά να διασκεδάσει, να κάνει τις αγορές του και άλλα.Επιπλέον στο κτίριο του Επιμελητήριου θα δημιουργηθεί ένα γραφείο από το οποίο θα μπορούν όλοι οι επισκέπτες να μαθαίνουν πληροφορίες για τον Πύργο, για την ιστορία του και για το τι μπορεί να προσφέρει ως πόλη και ως αγορά.Ακόμη ο κ. Ξανθούλης επισήμανε πως σε δεύτερο χρόνο θα γίνει προσπάθεια να δημιουργηθεί και μια ιστοσελιδα (site) από τον εμπορικό σύλλογο Πύργου, όπου θα παρουσιάζονται και θα διαφημίζονται τα καταστήματα όλων των κλάδων της τοπικής οικονομίας και όχι μόνο (σε αυτήν την ιστοσελίδα οι επισκέπτες θα μπορούν την ώρα που θα βρίσκονται εντός του λεωφορείου, του τρένου ή του οχήματος που θα τους μεταφέρει στο Πύργο, να εντοπίσουν τόσο τα αξιοθέατα της πόλης, όσο και τα καταστήματα που λειτουργούν).Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου τόνισε ακόμη πως πρέπει να εξεταστεί η δυνατότητα έκπτωσης προς του επισκέπτες της πόλης, κατά 10%, με την επίδειξη εντός του καταστήματος του εισιτηρίου ή της απόδειξης μετάβασης από το Κατάκολο προς τον Πύργο.

Χαρακτηριστικά για την χθεσινή συνάντηση ο κ. Ξανθούλης τόνισε:

«Συναντηθήκαμε σήμερα για να μπορέσουμε να δούμε πως θα ανοίξουμε τον κύκλο των τουριστών μέσα στην αγορά του Πύργου. Τα συμπεράσματα που βγήκαν ήταν θετικά, με την έννοια ότι όλοι οι έμποροι συμφώνησαν ότι πρέπει να κάνουμε κάποιες ενέργειες για να αρχίσουμε να αναδεικνύουμε την ταυτότητα της πόλης μας, που δυστυχώς έχει σβήσει. Επίσης πρέπει να κάνουμε και κάποια πράγματα άμεσα, για να μπορέσουμε όσο μπορούμε, επειδή είμαστε στη μέση της σεζόν, να ανοίξουμε αυτό τον κύκλο. Καταλήξαμε ότι θα βάλουμε προσφορές για κάποιους σταθερούς χάρτες που θα τοποθετήσουμε στην πόλη και θα μιλήσουμε μάλιστα με τον Δήμαρχο για να μας ορίσει κάποια σημεία όπου θα μπορέσουμε να τους τοποθετήσουμε.Έχουμε έρθει σε συνεννόηση με το Επιμελητήριο που μας παραχωρεί το κάτω κτίριο, απ’ όπου θα μπορούν να δίνονται πληροφορίες για την πόλη στους τουρίστες και θα διεκδικήσουμε μία δεύτερη στάση, κάτι που όμως δεν είναι εύκολο. Επίσης θα προσπαθήσω να δούμε πώς μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα η ασφάλεια της πόλης μας, καθώς το τρίπτυχο των τουριστών είναι ο προορισμός, η ασφάλεια και φυσικά να περάσουν καλά. Θα προσπαθήσουμε μεταγενέστερα να φτιάξουμε και ένα site, αυτή τη στιγμή μπορεί να … πατήσουμε σε ένα πρόγραμμα που βγάζει η περιφέρεια και θα αρχίσει να λειτουργεί μετά τις 20 Ιουλίου, μέχρι να δημιουργήσουμε το δικό μας, που θα μπορούμε να το εμπλουτίσουμε, είτε να ενταχθούμε στο δήμο. Θα δούμε πως θα το κάνουμε, δεν πρέπει να κάνουμε βιαστικές κινήσεις, αλλά αργά και σταθερά βήματα».

Λευκή Νύχτα στις 20 Αυγούστου με Μιχάλη Χατζηγιάννη

Επίσης ο κ. Ξανθούλης τόνισε ότι την Λευκή Νύχτα που θα γίνει στις 20 Αυγούστου, θα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις για τους πολίτες του Πύργου, του νομού και όχι μόνο, με τη μεγαλύτερη από αυτές να είναι η συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη που θα προσφέρει όμορφες μελωδικές στιγμές.«Στις 20 Αυγούστου που θα γίνει η Λευκή Νύχτα θα έρθει ο Μιχάλης Χατζηγιάννης όπως και κάποια άλλα συγκροτήματα. Προσπαθούμε να βρούμε χορηγούς για να μην επιβαρύνουμε τους επαγγελματίες της πόλης».

patrisnews.com

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα