Πύργος: Έφυγε από τη ζωή ο ήρωας Γιώργος Τζέμος

11.12.2023 / 12:47
ka 3

Μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου των Αγωνιστών της Κύπρου, ο Γιώργος Τζέμος, ήταν ένας από τους ήρωες που έζησε από κοντά τη φρίκη του 1973 στην Κύπρο.

Ο ίδιος είχε και την ιδιότητα του τεχνικού οχημάτων το 1973 που βρισκόταν εκεί και με αυτή την ειδικότητα ήταν παντού μπροστά. Έτρεχε για να κάνει επισκευές στις ζημιές των αυτοκινήτων του Στρατού, που εξαιτίας των πυροβολισμών ή των χτυπημάτων από βόμβες και λοιπά, καταστρέφονταν. Και όμως επιχειρούσε κάθε φορά και ενίοτε ακάλυπτος μέσα στη γραμμή της μάχης, για να επισκευάσει κάθε όχημα χαλασμένο ώστε να μπορέσει να ξαναλειτουργήσει και πάλι και να διευκολύνει τον αγώνα των Ελλήνων στρατιωτών.

««Είδα ανθρώπους δυστυχώς να χάνονται μπροστά μου και δεν μπορώ να ξεχάσω τις στιγμές που βρισκόμασταν μαζί, αλλά από τη μία μέρα στην άλλη είχαν θυσιαστεί σε αυτή την άνιση μάχη που δώσαμε τότε με τους Τούρκους εισβολείς.. Δεν μπορώ να ξεχάσω την περίπτωση του Γιάννη Πολυζώη», είχε πει χαρακτηριστικά, πριν από λίγα χρόνια στην εφ. «Πατρίς».

«Έμεινε στο όρυγμα και ακολούθησαν τα τραγικά γεγονότα. Σκέφτομαι πραγματικά ότι μπορεί να ήμουνα εγώ στη θέση του». Ένα από τα χαρακτηριστικά στιγμιότυπα που είχε διηγηθεί ήταν η συγκίνηση του αλλά και η σχέση που είχε με τον υποδιοικητή της ΕΛΔΥΚ κ. Σταυρουλόπουλο, όταν ο γιος του θυμήθηκε ποιος ακριβώς ήταν και σε μία συνάντησή τους τον κοιτούσε περίεργα, αναγνωρίζοντάς τον αλλά και αναγνωρίζοντας τα όσα είχε πει ο πατέρας του για τον ίδιο.

patrisnews.com

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα