«Πυρά» Αναστασιάδη κατά του ψευδοκράτους: «Το θράσος δεν έχει όρια»

31.01.2023 / 16:08
anastasiadis

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναφερόμενος στη στάση της τουρκοκυπριακής πλευράς δήλωσε ότι «μια ζωή, όχι μόνο απλώς αντιδρούν, αλλά ενεργούν ενάντια στους κανόνες διεθνούς δικαίου

Τις αντιδράσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς αναφορικά με την ανανέωση της θητείας της Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), επέκρινε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης την Τρίτη (3/1).

Ειδικότερα, ο κ. Αναστασιάδης σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο της τελετής εγκαινίων του νέου κτηρίου του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, που έγιναν την Τρίτη (3/1) και κληθείς να σχολιάσει το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ για την ανανέωση της θητείας της Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «θεωρώ ότι ανταποκρίνεται στον μέγιστο βαθμό στις αξιώσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και σε όσα υπαγορεύουν οι διεθνείς κανόνες και συνεπώς εκφράζω την ικανοποίηση μου».

Αναφορικά, δε, με τις αντιδράσεις από την τουρκοκυπριακή πλευρά, ο πρόεδρος δήλωσε ότι «μια ζωή, όχι μόνο απλώς αντιδρούν, αλλά ενεργούν ενάντια στους κανόνες διεθνούς δικαίου. Συνεπώς, δεν με ξενίζει η συμπεριφορά τους αν αναλογιστείτε και μόνο ότι κατά παραβίαση των ψηφισμάτων των ΗΕ αξιώνουν την αλλαγή βάσης, παρά τα όσα σε επίπεδο Κορυφής είχαν συμφωνηθεί, παρά τη σωρεία ψηφισμάτων, παρά τις καταδίκες από πλευράς ΕΔΑΔ. Το θράσος δεν έχει όρια».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα