Πτώση στο ιικό φορτίο για 8 πόλεις, στο -69% η Πάτρα

07.12.2021 / 18:02
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
patra_vroxi_plateia_georgiou

Αισιοδοξία, έστω και συγκρατημένη, φέρνει η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ  σχετικά με το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα  καθώς οι οκτώ από τις δεκατρείς αχούν μείωση και ανάμεσα τους είναι και η Πάτρα η οποία παρουσιάζει μείωση της τάξης του 69%.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Εθνικό Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, την εβδομάδα 29 Νοεμβρίου έως 5 Δεκεμβρίου 2021, παρατηρήθηκαν πτωτικές τάσεις, σε σχέση με την εβδομάδα 22 έως 28 Νοεμβρίου 2021, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα.

Σημειώνεται πως τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, των Χανίων, του Ρεθύμνου, του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, της Πάτρας, της Ξάνθης,της Αλεξανδρούπολης, των Ιωαννίνων και της Κέρκυρας.

Τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των κατά τόπους Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΜΕΛ) και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές.

Ακολουθεί ο πίνακας με την ποσοστιαία μεταβολή στη μέση συγκέντρωση του ιικού φορτίου του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα ανά 100.000 κατοίκους την εβδομάδα 29 Νοεμβρίου-5 Δεκεμβρίου 2021 σε σχέση με την εβδομάδα 22-28 Νοεμβρίου 2021:

Οι 8 περιοχές με την καθαρή μείωση του ιικού φορτίου

Επίσης, σταθεροποιητικές τάσεις παρατηρήθηκαν σε πέντε από τις δεκατρείς (5/13) περιοχές του ΕΔΕΛ.

Καθαρή μείωση του ιικού φορτίου παρατηρήθηκε στο Ρέθυμνο (-42%), στη Λάρισα (-44%), στα Ιωάννινα (-68%), στην Πάτρα (-69%) και στον Άγιο Νικόλαο (-73%), ενώ οριακή ήταν η μείωση που παρατηρήθηκε στη Θεσσαλονίκη (-19%), στην Ξάνθη (-27%) και στην Αλεξανδρούπολη (-30%).

Σταθερό έμεινε ουσιαστικά το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Κέρκυρα (+9%), στο Ηράκλειο (-4%), στο Βόλο (-7%), στα Χανιά (-8%) και στην Αττική (-10%).

Διαβάστε επίσης : Η Αχαΐα παραμένει ψηλά με 187 νέα κρούσματα

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα