Πτώση έως και 40% φοβούνται στην εστίαση λόγω ανεμβολίαστων

14.09.2021 / 20:52
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ra 41

Μπορεί τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού που εφαρμόζονται από χθες στο χώρο της εστίασης, για τους ανεμβολίαστους, να μην επηρέασαν από την πρώτη μέρα την κίνηση στα καταστήματα, ωστόσο οι επιχειρηματίες του κλάδου τόσο στην Αθήνα αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας φοβούνται όταν ο καιρός θα αλλάξει διαθέσεις, και θα εμφανιστούν τα πρώτα κρύα. 

Οι ζεστές ημέρες που επικρατούν κατά τις πρώτες ημέρες του Σεπτέμβριου, σκορπούν χαμόγελα στους καταστηματάρχες οι οποίοι όμως αγωνιούν για την συνέχεια και για τις απαγορεύσεις για τους ανεμβολίαστους.

Εκτός όμως από την πρωτεύουσα σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται και οι επιχειρηματίες σε τουριστικούς προορισμούς, καθώς η σεζόν τελειώνει στα τέλη Οκτωβρίου.  «Η πρώτη μέρα εφαρμογής των μέτρων για την εστίαση δεν διαφοροποίησε ουσιαστικά την κατάσταση από την στιγμή που μέχρι τώρα στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι η με πιστοποιητικό νόσησης», λέει ο ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης στη Μύκονο, Ηρακλής Ζησιμόπουλος και προσθέτει:

« Όσο ο καιρός παραμένει καλός δεν θα αλλάξει κάτι σημαντικά γιατί οι ανεμβολίαστοι μένουν έτσι και αλλιώς  έξω και οι εμβολιασμένοι μέσα. Αυτό που υπάρχει σε τουριστικές περιοχές όπως στην Μύκονο είναι κάποια τεχνικά προβλήματα σε ότι αφορά την εφαρμογή σε ορισμένα πιστοποιητικά που είναι από άλλες χώρες και όχι από την Ελλάδα και από χώρες που είναι εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι πολύ δύσκολο για το άτομο που εκτελεί του ελέγχους για το κατά πόσο υπάρχει πιστοποιητικό εμβολιασμού». 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα