Παρασκευή, 15.01.2021, 8:41 πμ

Ψητό χοιρινό με δαμάσκηνα

29.12.2020 / 9:33
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
shutterstock709605217

Ένα πανέμορφο πιάτο για το γιορτινό τραπέζι

Υλικά

  • 1 φιλέτο χοιρινού κρέατος
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 3 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • 2 δαμάσκηνα κομμένα στα τέσσερα
  • 240 ml νερό
  • 1 κ. σ. ξίδι βαλσάμικο
  • 1 κ. γλ. βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και αλατοπιπερώστε το κρέας.
  2. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα σκεύος ανθεκτικό και για το φούρνο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
  3. Σοτάρετε το χοιρινό μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές, για 2- 4 λεπτά ανά πλευρά, και μεταφέρετε σε ένα πιάτο.
  4. Στο ίδιο σκεύος σοτάρετε τα κρεμμύδια με μια πρέζα αλάτι μέχρι να ροδίσουν και να καραμελώσουν για περίπου 10 λεπτά.
  5. Ανακατέψτε το θυμάρι στο μείγμα με τα κρεμμύδια και τοποθετήστε το χοιρινό στο σκεύος.
  6. Προσθέστε και τα δαμάσκηνα πάνω στο χοιρινό και τοποθετήστε στον προθερμασμένο φούρνο.
  7. Ψήστε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι το εσωτερικό του χοιρινού να είναι ελαφρώς ροζ.
  8. Μεταφέρετε το χοιρινό και τα δαμάσκηνα σε ένα πιάτο.
  9. Τοποθετήστε το σκεύος σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και προσθέστε στο μείγμα των κρεμμυδιών το νερό και το βαλσάμικο.
  10. Αφήστε το μείγμα να βράσει για περίπου 10 λεπτά, μέχρι η ποσότητα να μειωθεί στο μισό.
  11. Χτυπήστε τη σάλτσα με το βούτυρο και περιχύστε πάνω από το χοιρινό και τα δαμάσκηνα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΝΕΟΛΟΓΟ