Ψήφισμα για απόδοση στον Δήμο Πατρέων του χώρου του Φάρου στο Δρέπανο Αχαΐας

25.06.2024 / 18:00
2247415

Σε ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων αναφέρονται τα εξής:

Η Δημοτική Αρχή θα καταθέσει, αύριο (Τετάρτη 26/6) στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, ψήφισμα ζητώντας να παραχωρηθεί στον Δήμο ο χώρος του Φάρου στο Δρέπανο, που μεθοδεύεται να παραχωρηθεί σε ιδιώτες. 

Το ψήφισμα έχει ως εξής: 

«Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας καταγγέλλει τις εν κρυπτώ μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης, η οποία με τροπολογία που έφερε στα τέλη Μαΐου, άλλαξε το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο (Άρθρο 20 του Ν. 4278/2014) και επί της ουσίας προωθεί με φωτογραφική διάταξη (στο όνομα του ολυμπιακού ιστιοπλοϊκού αγωνίσματος της Αετοσανίδας (Kite Surfing)), την παραχώρηση του χώρου του Φάρου Δρεπάνου Αχαΐας σε ιδιώτες επενδυτές.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό, ότι πριν ακόμα το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) βγάλει απόφαση παραχώρησης του περιβάλλοντα χώρου του  Φάρου, ήδη έχει διαταχθεί κλιμάκιο του Πολεμικού Ναυτικού και της Υπηρεσίας Φάρων να μεταβούν στο σημείο και να το επιδείξουν στους επίδοξους επενδυτές.

Άρα, η απόφαση για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και μάλιστα σε συγκεκριμένο επιχειρηματικό όμιλο, είναι προειλημμένη. Ούτε τα προσχήματα της «διαφάνειας» δεν κρατάνε, μπροστά στην «πρεμούρα» τους να εκποιήσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται έναν χώρο με μεγάλη οικολογική και αισθητική αξία, που ξεχωρίζει μάλιστα και για τις μοναδικές συνθήκες που προσφέρει για την διεξαγωγή των ιστιοπλοϊκών αθλημάτων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, καθώς και όλος ο πατραϊκός λαός, δεν μπορεί να επιτρέψει την παράδοση μιας πολύτιμης έκτασης στο μεγάλο κεφάλαιο, για να κερδοφορήσει πάνω στην ομορφιά και τον φυσικό πλούτο της περιοχής, καθιστώντας την απροσπέλαστη για την πλειοψηφία του πληθυσμού. Σε μια περιοχή μάλιστα, που εδώ και δεκαετίες βάλλεται από τις συνέπειες της χωροθέτησης τσιμεντοβιομηχανίας δίπλα στον οικιστικό ιστό, καθώς και της εναπόθεσης αμιάντου στο χώρο της πρώην «Αμιαντίτ» -μεγάλες ποσότητες του οποίου απομακρύνθηκαν πρόσφατα μετά από δυναμική διεκδίκηση των κατοίκων, με συμπαραστάτη τη Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα